Yırtıcı balık türünü azaltmak için ödüllü yarış düzenlendi

Yırtıcı balık türünü azaltmak için ödüllü yarış düzenlendi

Yılankafa balık türünün azaltılabilmesi için Maryland’da ödüllü yarışma düzenlendi. Yarışma sonunda 700 kilodan fazla yılankafa balığı yakalanırken, birinci gelen takıma 1500 dolar ödül verildi.
Charlez kenti Smallwood parkında iki gün süreyle devam eden ‘Potomac Yılankafa Balığı’ yarışında 230 pound (105 kg) ağırlığında yakaladığı balıkla birinciliği kazanan takıma 1500 dolar verildi. Yarışmada bireysel olarak en ağır balığı yakalayan (16 pound, 7.2 kg) yarışmacıya da 975 dolar verildi.   

Potomac nehri üzerinde iki senedir yapılan yarışmada bu yıl toplamda 1402 pound (765 kg) yılankafa balığı yakalandı. İlk defa Potomac nehri ve kollarında  2002 ve 2004 senelerinde görülen yılankafa balık türünün diğer balık türlerini yok edeceği endişesiyle bir hayli tartışma konusu olmuştu. Asıl vatanının Asya olduğu bilinen yılankafa balığı yıtrıcı türlerinden ve yerli balık türlerini yok edeceği, doğanın dengesini bozacağı nedeniyle endişeye neden oluyordu. Yılankafa balık cinsinin Potomac havzasında çoğalmaması amacıyla yapılan yarışı organize eden komite, katılımcılara yalnızca avcılık zevki tatdırmakla kalmıyor balık mangal partisi de veriyor.

Maryland Doğal Kaynaklar Departmanı yetkilileri eyalet sakinlerinin dikkatini bu tür renkli yarışmalara çekmekle yılan balığı sayısının artması tehlikesini engelleye bilecekleri umuyor. Uzmanların açıklamalarına göre çayda hiçbir başka canlı onları avlamıyor, aksine bu balık türü nerdeyse her şeyi yiyorlar.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.