Yaz kampı açmak isteyen Müslüman’a IŞİD suçlaması

Yaz kampı açmak isteyen Müslüman’a IŞİD suçlaması

Michigan eyaletinde Müslüman bir kişi çocuklar için yaz kampı açmak isteyince kendisini şoke eden suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Michigan eyaletinin Lupton adlı kasabasında David (Nayefi) Salha isimli bir kişi çocuklara yönelik özel yaz kampı açabilmek için ilgili makamlara müracaatta bulundu. 150 dönümlük arazi için Salha, Ogemaw adlı vilayetin (county) planlama komisyonuna gerekli evrakları geçen ay teslim etti.

Salha’nın talebi bölge halkı arasında ilk andan itibaren huzursuzluğa yol açtı. Komisyona şikayet dilekçeleri ve bizzat müracaatlarda bulunan kimi Ogemaw sakini, yaz kampı talebinin reddedilmesini istedi.

Halk önce bu isteklerine gerekçe olarak çevre kirliliği, alt yapı yetersizliği ve gürültüyü neden gösterdi. Ancak bu gerekçeler makul görülmeyince nihayetinde bu kampta IŞİD için militan yetiştirilebileceği iddiaları dile getirildi.

Amerikan toplumunda İslamofobi’nin arttığını belirterek konuyu gündeme taşıyan Huffington Post haber sitesi, Salha’nın yaz kampı talebi ile ilgili çekincelerin yerel basında da işlendiğini duyurdu.

Ogeway Vilayet Meclisi toplantısında kimi vatandaşların, “Burada teröristlerin eğitilmeyeceğine dair sözleşmeye bir madde eklendi mi?” diye sorarken kimilerinin de, “IŞİD’in Amerikanın her yerinde bulunduğu ve faaliyete geçtiği biliniyor” gibi sözlerle korkularını dile getirdikleri yerel basınında yer aldı.

Detroit şehrine 200 mil (325 km) uzaklıkta bulunan Ogemaw Vilayeti Planlama Komisyonu sonunda Salha’nın talebine gerekli izni verdi.

Huffington Post’a konuşan Salha, amacının seküler bir kamp açmak olduğunu dile getirdi. Salha karşılaştığı olay için ise, ‘‘Bu iğrenç bir durum. Beni hasta etti’’ diye tepki gösterdi.

Salha, açmak istediği yaz kampının araştırılması için Federal Soruşturma Ofisi’ne (FBI) talepte de bulunduğunu da ifade etti. Ancak FBI, bu talebe henüz olumlu ya da olumsuz karşılık vermiş değil.

Beş kızından yalnızca 15 yaşında olan Hanan’ın başının kapalı olduğunu belirten Salha, “Ancak kızımın başını örttüğünden dolayı kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmesini istemiyorum. Ailemin güvenliği her şeyden önce gelir’’ diyerek Lupton da açmak istediği kamp düşüncesinden vazgeçtiğini açıkladı.

Zaman zaman tehdit telefonları aldığını da belirten Salha, Detroit şehrinde her zaman gittiği berberinin dahi IŞİD bağlantısı endişesi ile saçını kesmeyi reddettiğini söyledi.

Lübnan’dan 8 yaşında iken ailesi ile birlikte ABD’ye göç eden David Salha’nın asıl ismi Nayefi. Eşi ve üvey oğlu ise Hrıstiyan.

Açmak istediği kamp için ‘‘Amen Camp’’ ismini tercih ettiklerini belirten Salha, buna gerekçe olarak da ‘‘Amen” veya “amin’’in hem İslam hem de Hristiyanlık’da ortak anlama geliyor olmasını gösterdi.

Salha, ‘‘IŞİD, bugüne kadar tüm diğer örgütlerden daha fazla Müslüman öldürdü. IŞİD’den nefret ediyorum. Elbette iyi gibi kötü Müslümanlar da var. Kimseyi suçlamıyorum endişelerinden ve korkularından dolayı’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.