Yanlış tuvalete girene hapis

Yanlış tuvalete girene hapis

İki eyaletinde yeni bir yasal düzenleme yapıldı.
Kuzey Carolina’da Cumhuriyetçi Parti’nin desteğiyle geçen günlerde çıkan bir yasa, kamuya açık tuvaletlerin kullanımı için biyolojik cinsiyet şartı getirdi. Yani “erkek olarak doğanlar” artık erkek tuvaletini, “kadın olarak doğanlar” kadın tuvaletini kullanmak zorunda.

LGBT derneklerine üye binlerce kişi, yasayı transseksüellere ve travestilere karşı ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle sokaklarda protesto etti. Ancak son olarak önceki gün bir başka eyalet, daha da ileri bir adım attı.

Alabama’nın Oxford Şehir Meclisi’nde oybirliğiyle yapılan düzenlemeye göre, “doğru tuvaleti” kullanmayanlar her ihlal için 500 dolar para ve 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Üstelik bu kural sadece kamu binalarında değil, kamuya açık özel mekanların tuvaletlerinde de geçerli olacak.

ABD’de son dönemde federal düzeyde tanınan LGBT hakları artmış, hatta Yüksek Mahkeme eşcinsel evliliğe de onay vermişti. Ancak özellikle muhafazakar güney eyaletlerinde ve yerel yönetimlerde ayrımcılık suçlamalarına neden olan uygulamalar da artıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.