Yangınzedelerden bina yönetimine dava

Yangınzedelerden bina yönetimine dava

21 Ocak günü New Jersey’nin Edgewater kasabasında Avolon adlı komplekste çıkan ve bin kişiyi evsiz bırakan yangının ardından yangınzedeler birleşerek bina yönetiminden sorumlu emlak firmasına ihmal gerekçesiyle toplu dava açıyor.

230 dairenin küle dönmesine, bin kişinin evsiz kalmasına ve bir çok ev hayvanının ölümüne sebep olan yangının genizleri yakan dumanı bir süre daha etkisini gösterecek gibi.

26 Ocak Pazartesi günü, Avolon’dan ve çevre evlerden yüzlerce kiracı ve mülk sahibi Bergen Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak Maryland kökenli AvolonBay adlı emlak firmasını, hatalı olduğu ve yangının çıkışında birinci derecede rol oynadığı iddiası ile dava etti.

Öte yandan, New Jersey valisi Chris Christie ve emniyet görevlileri de yangının kaza sonucu çıktığını teyit etti. Edgewater Rekreasyon Merkezi’nde yapılan basın toplantısında Vali Chris Christie ve Edgewater Emniyet Müdürü William Skidmore, bin kişiyi evsiz bırakan yangının ihmale dayalı bir kaza sonucu çıktığını beyan etti. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, iki AvalonBay bakım-onarım çalışanı lehim tablasının arkasındaki boruları tamir ederken biranda yangını başlattı.

İkinci ihmalse Avolon çalışanlarının yangının çıktığını fark ettikleri halde ilk 15 dakika 911’ı aramamaları. Yetkililerin verdiği bilgiye göre olay farkedilir edilmez itfaiye aransaydı yangın en fazla bir saat içinde kontrol altına alınabilecekti. Ancak geç müdahale edildiği için kontrol altına alınması uzun zaman aldı ve geri dönüşü olmayan bu yüksek hasara yol açtı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.