Washingtonlular kar fırtınasına hazırlanıyor

Washingtonlular kar fırtınasına hazırlanıyor

Ocak ayı ortasına kadar ılık bir kış mevsimi geçiren ABD’nin başkenti Washington, şiddetli bir kar fırtınasına hazırlanıyor.

Yılın ilk karını geçen Çarşamba günü gören Washington’da bugün öğleden sonra şiddetli kar fırtınası bekleniyor. Ulusal Meteroloji Dairesi’ne göre kar fırtınası Washington’dan Boston’a kadar ülkenin doğu yakasındaki 70 milyon kişiyi etkileyecek.

Kar fırtınasından en çok etkilenmesi beklenen Washinton’da kar kalınlığının 60 ila 70 cm’i bulacağı ifade ediliyor. Yıllık ortalama 50 cm kar alan Washington’a bu rakamın daha fazlası iki günde yağacak. Kar yağışının Cuma günü öğleden sonra başlayıp Pazar günü akşamına kadar aralıksız sürmesi bekleniyor. Ancak yağışın Cuma ile Cumartesi akşamı arasında daha şiddetli olacağı ifade ediliyor. Rüzgarın şiddetinin ise saatte 90 km’ye kadar çıkması bekleniyor.

4 BİN UÇAK SEFERİ İPTAL

Ulusal Meteroloji Dairesi fırtına uyarıları havayolu şirketlerini de harekete geçirdi. Dünyanın en büyük hava yolu şirketi United Airlines, Washington bölgesindeki tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Doğu yakasında yaklaşık 4 bin uçak seferi iptal oldu.

Ulusal Demiryolu Şirketi (Amtrak) bölgedeki bazı seferlerini iptal ederken geri kalanlarının ise fırtınanın durumuna göre belirleneceğini duyurdu. Yetkililer, kar yağışının başlamasıyla karayollarında trafik akışının tamamen duracağını belirterek halka mecbur kalmadıkça evden çıkmamasını tavsiye ediyor.

Washington civarındaki tüm ilk ve orta dereceli okullarda Cuma günü okullar tatil edildi.

Öte yandan Hava Durumu Kanalı (The Weather Cahnnel) kar fırtınasına ‘Tanrı’nın armağanı’ manasına gelen ‘Jonas’ adını verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.