Washington’da Türkçeye yoğun ilgi

Washington’da Türkçeye yoğun ilgi

Başkent Washington’da Türkçe ve Türkiye’nin tanınırlığı her geçen gün artıyor. Rumi Forum bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe kurslarına profesörden diplomata, askerden ekonomiste her kesimden Amerikalı ilgi gösteriyor.

Rumi Forum Tükçe kursu yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteriyor. Başlangıçta bir öğrencisi bulunan kurs bugün 200 mezunu ve 50’den fazla öğrencisi ile Türkçe eğitimi merkezi haline geldi.

Kurs başladığı günden beri öğretmenlik yapan Kenan Top, Washington’da Türkçeye çok farklı kesimden insanın ilgi gösterdiğini söyledi. Şehrin başkent olması nedeniyle ayrıcalığı olduğuna dikkat çeken Top, “Devlet kurumlarında çalışan, farklı görevlerle Türkiye’ye gidecek insanların Türkçe öğrenme ihtiyaçları doğuyor. Bu manada da biz bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz.” dedi.

Avukattan profesöre, tayini çıkan konsolosluk personelinden askerlere çok farklı profilde öğrencilerinin olduğunu anlatan Top, “Talep oldukça yüksek ve bu daha iyiye doğru da gidecek. Muhtemelen bir iki sene sonra bu sayı giderek yükselecek. Her geçen gün daha da fazla bir talep olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SEVDALISI ÖĞRENCİLER

Kursta eğitim gören öğrenciler Türkiye’yi çok seviyor. Boston doğumlu 38 yaşındaki John Johnson iki yıl ailesiyle Türkiye’de yaşadığını belirtti. İlk oğlunun Türkiye’de doğduğunu ve Türkçeyi unutmak istemediğini söyleyen Johnson hislerini, “Türkiye’yi çok özlüyoruz. Kişileri yemekleri, her şeyi özlüyoruz.” şeklinde aktardı.

ESKİ NATO ASKERİ HARE: İNŞALLAH BİR GÜN TEKRAR DÖNECEĞİM

Washington’da bir patent ofisinde çalışan David Hare,Türkiye’yi ve Türk kültürünü çok sevdiğini ifade ediyor. 14 ay İzmir’de NATO askeri olarak görev yaptığını belirten Hare, “Türkiye’den ayrıldıktan bu yana Türkiye’ye tekrar dönmeyi düşünüyorum. İnşallah bir gün tekrar orada yaşayacağım.” şeklinde konuşuyor.

Washington’da bir düşünce kuruluşunda ekonomist olarak çalışan Michael Cancellare ise Türk olan eşinin ailesiyle daha iyi iletişim kurmak için Türkçe öğrendiğini söylüyor. Türkçe öğrenmek isteyenlere Rumi Forum’daki Türkçe kursunu tavsiye ediyor.

TÜRKİYE DÜNYADAKİ EN GÜZEL ÜLKE

Finans uzmanı Jennifer Shapiro Türkçeyi eşinin Türk oluşu nedeniyle öğrenmek istediğini belirtiyor. Türkiye’yi çok seven Shapiro duygularını, “Bence Türkiye dünyadaki en güzel ülke. Yemekler çok güzel. İnsanlar çok sempatik.” şeklinde anlatıyor.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/5RW61Cjiu00″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.