Washington’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Washington’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Washington finalinin kazananları düzenlenen muhteşem bir organizasyonla belli oldu.

Amerikan-Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve Türki-Amerikan Dernekleri Orta Atlantik Federasyonu’nun (MAFTAA) ortaklaşa düzenlediği programda, Washington ve çevresindeki 7 eyalette elemelerden geçen öğrenciler şarkı, şiir ve halk oyunları dalında finalde yarıştı.

 

Finalin düzenlendiği ünlü Hylton Sahne Sanatları Merkezi tamamen doldu. Dışarıda kalanlar olması sebebiyle tekrar tekrar tüm boş koltukların doldurulması anonsu yapıldı.

Programda konuşan MAFTAA Başkanı Mahmut Yeter programda yaptığı konuşmada, Türk kültürünün bilinirliliği ve tanınırlılığını artırmayı kendilerine görev olarak bildiklerini dile getirdi. Yeter, “İnsanımızın gurur tablosu olan bu faaliyetleri ilelebet devam ettirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Purcellville Bölgesi Belediye Başkanı Bob Lazaro ise, Türkiye’yi son 6 ayda iki defa ziyaret etme fırsatı bulduğunu ve Türk kültüründen çok etkilendiğini ifade etti. Toplumsal çeşitliliğin öneminden bahseden Lazaro, Türklerin Amerikan toplum yapısını ve birliğini güçlendirdiğini dile getirdi.

Süleyman Erkişi ve Jena Luedtke’nin sunumunu yaptığı gecede, Maryland’den Laurel Folklor Grubu’nun kolbastı ve Amerikan yerel performansından oluşan gösterisi katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Küçük Sümeyye’nin okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket isterim’ şiiri katılımcılara duygu dolu anların yaşattı. Öğrenciler programın sonunda hep birlikte ‘Yeni Bir Dünya’ adlı şarkıyı seslendirdiler.

Jüri üyeleri 70’ten fazla öğrencinin sunduğu 20 farklı performansı değerlendirdi. Şarkı dalında ‘Yüksek yüksek tepelere’ adlı şarkıyı seslendiren Sara Dali, şiir dalında ‘Beni de çağır’ ile Sumukh Badari, folklorda ise ‘Kolbastı’ peformansı ile Laurel Folklor Grubu yarışmanın birinciliğini elde etti.

Katılımcılarda kızı şarkı dalında yarışan Domilola Akinsola, kızının ve kendisinin Türkiye hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Gecedeki tüm performansların etkileyici olduğunu ifade eden Akinsola, organizatörler ve Amerika’daki Türk toplumunun harika iş çıkardıklarını söyledi.

Faruk Taban, Türkçe Olimpiyatları’nın dünyada bir gelenek haline geldiğini ve bu gecede de çok güzel sunumlar olduğunu ifade etti. Gençlerin Türkçe öğrenmeleri ve Türkiye’yi tanımalarının iki ülke ilişkileri açısından önemli olduğunu kaydetti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.