Washington’da bayram coşkusu

Washington’da bayram coşkusu

ABD’nin başkenti Washington’da camilere sığmayan Müslümanlar bayram namazı için kiralanan özel salonda bir araya geldi.

Bayram namazına Türkiye ve Türki cumhuriyetlerden vatandaşlar çoğunlukta olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı. Namaz çok sayıda Müslümanın gelmesi üzerine iki defa kılındı. Müslümanlar, kılınan bayram namazının ardından önce bayramlaştı sonra hep birlikte kahvaltı yaptı.

Namazı kıldıran Türk-İslam Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yeralan Ezher Camii İmamı Bilal Ankaya, 16 yıldır Amerika’da olduğunu ve her sene bu şekilde bayram namazlarını eda etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Geçmiş yıllarda cemaatin sayısının az olduğunu belirten Ankaya, “Son bayramlar gayet katılımı yüksek, hakikaten bayram şekliyle geçiyor.” dedi. Ankaya, İslam dünyasında kavgaların devam etmesi sebebiyle burukluk yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

ABD’de yüksek lisansını tamamlayan Serdar Doğan, bayram gününde Türk toplumu olarak bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Aynı kardeşlik havasının tüm islam dünyasında ve ülkemizde de hakim olmasını istediklerini belirten Doğan, “Ülkede sorumluluk sahibi liderlerin taşıdığı sorumluluğa uygun davranmasını ve Müslümanları birleştirmesini diliyoruz; ayırmasını ve bölmesini değil. Ülkemizdeki topluluk liderleri ve siyasilerden talebimiz budur.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.