Washington’da 400’den fazla kişi tutuklandı

Washington’da 400’den fazla kişi tutuklandı

Büyük şirketler tarafından yapılan yüklü bağışların ülke politikasına ve seçimlere yön vermesini protesto eden 400’den fazla protestocu, başkent Washington DC’de Kongre merdivenlerinde oturma eylemi yapınca tutuklandı.

“Demokrasi Baharı” (Democracy Spring) isimli kampanya kapsamında 2 Nisan’da Philadelphia’dan yola çıkan gruba yol üzerinde ve Washington DC’de oldukça fazla sayıda katılım oldu.

Tutuklamalarla ilgili açıklama yapan başkent polisi, “Yasadışı gösteri yaptıkları gerekçesiyle 400’den faza kişiye toplu tutuklama yapıldı” dedi.

Tutuklanan kişilerin, Meclis’e ulaşımı engelleme ve çevreye rahatsızlık verme suçlarından mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Diğer yandan bugün toplanan kalabalık dışında Washington DC’de bulunan ve hafta boyunca protestolara katılacak çok sayıda gösterici de bulunuyor.

Protestocuların 33 eyaletten 3500’den fazla kişi oldukları belirtildi. Demokraside milyarder ve milyonerlerin sözlerinin daha az etkili olmasını istediklerini belirten grup Kongre’den bunu sağlayacak dört yasanın geçmesini istiyor.

Photo by  via Twitter

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.