Virginia’dan Suriyeli mültecilere 30 bin battaniye

Virginia’dan Suriyeli mültecilere 30 bin battaniye

Virginia’da faaliyet gösteren Türk derneğinin girişimiyle bölge belediyelerince başlatılan battaniye kampanyasının ikinci yılında Suriyeli mülteciler için 30 bin battaniye ve 70 bin dolar toplandı.

Virginia sınırları içerisinde yer alan Fairfax, Loudoun ve Purcellville bölgeleri belediye başkanlarının geçtiğimiz yıl Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) organize ettiği Türkiye gezisinde Adana’daki mülteci kampını ziyaret etmesi buradaki mültecilere yaklaşık 50 bin battaniye ve 80 bin dolarlık bir yardım ulaştırılmasına vesile oldu. Kampı ziyaret etmelerinin ardından ATFA’lı yetkililere “Biz bu insanlar için ne yapabiliriz?” sorusunu soran belediye başkanları, derneğin aracılığıyla Kimse Yok Mu ile irtibat kurdu. Kimse Yok Mu’nun tavsiyeleri ile battaniye yardımı yapmaya karar veren başkanlar, geçtiğimiz yıl bölgelerinde başlattıkları yardım kampanyasında 18 bin battaniye ve 10 bin dolar üzerinde bir yardım topladı.

Kampanyanın büyük ilgi görmesi belediyeleri bu yıl ikinci bir kampanya yapmaya teşvik etti. İlk yıl 4 belediyenin destek verdiği yardım kampanyasına bu sene Kuzey Virginia bölgesindeki 14 belediyenin tümü destek verdi. Battaniyeler 1 Kasım itibariyle aralarında kültür merkezi, cami, kilise ve sinagog’un da olduğu 40 ayrı merkezde toplanmaya başlandı. ABD’nin en prestijli gazetelerinden Washington Post’un yanı sıra birçok yerel gazete battaniye yardımlarının nasıl yapılabileceğine dair detaylı bilgilerin yer aldığı haberler ile kampanyayı okuyucularına duyurdu. Kimse Yok Mu’nun ABD’deki kardeş kuruluşu Embrace Relief, ATFA ve bölgedeki Özel Türk Okulu Pinnacle Academy, Türk toplumu ve Amerikalı dostlarına kampanyaya destek çağrısı yaptı. Kampanyanın son günü olan 22 Kasım itibariyle 30 bin battaniye ve 70 bin dolar para toplandığı açıklandı.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDA YAŞADIĞIM EN GÜZEL TECRÜBE”

Kampanyanın son gününde battaniye toplama merkezinden biri olan Oaktan Kilisesi’ni ziyaret eden Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova, geçtiğimiz yıl 18 bin battaniye toplandığını bu yılki hedeflerinin ise çok yüksek olduğunu söyledi. Binlerce battaniye toplanacağından emin olduğunu kaydeden Bulova, düzenlenen kampanya dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Bulova, “Çok uzun süredir belediye başkanlığı yapıyorum. Bu benim 27. yılım. Yaşadığım en güzel tecrübe.” dedi. Toplum ruhunun bu şekilde dışa vurumunu daha önce hiç tecrübe etmediğini ifade eden Bulova, çok yoğun bir programı olmasına rağmen yardımların dağıtılması sırasında Türkiye’de olmayı çok istediğini ifade etti.

“BU İNSANLARA AŞIĞIZ”

Kuzey Virginia Bölge Belediyeler Komisyonu Başkanı G. Mark Gibb, toplumun her çeşidinden farklı inançlara sahip olan insanların kampanyaya destek vermesi dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Kampanyanın en güzel parçasınn Kuzey Virginia’daki Türk toplumunu tanımak olduğunu dile getiren Gibb, “Bu insanlara aşığız.” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük taşıma şirketlerinden Maersk, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da battaniyelerin sevkiyat sponsoru oldu. Battaniyelerin aralık ayının ortasında Norfolk Limanı’ndan Türkiye’ye hareket edeceği açıklandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.