Utahlı hakimin kararı tartışma yarattı

Utahlı hakimin kararı tartışma yarattı

Utah’da yaşayan Beckie Peirce ve April Hoagland geçen yaz Anayasa Mahkemesi’nin eşcinsel çiftlerin ülke genelinde evlenmesine izin veren kararının ardından evlenmeye karar verdi.

Pierce ve Hoagland evlendikten sonra bir de çocuk evlat edinmek istediler ve bunun için başvuruda bulundular. Başvurularını inceleyen Utah Çocuk Servisi gerekli evrakların tamam olduğuna kanaat getirerek çifte bir yaşında bir kız çocuğunu evlat edinme hakkı tanıdı.

Bebeğin annesi de kızının Pierce ve Hoagland tarafından evlat edinmesinde bir sorun görmedi. Çift daha önceki evliliklerinden olan birer çocuklarıyla birlikte, beş kişilik bir aile olarak yaşamaya başladılar.

Ancak Çarşamba günü bir hakim çocuğun çiftten alınarak heteroseksüel bir aileye verilmesine karar verdi.

Kararın ardından Hoagland bunun inanılmaz üzücü olduğunu söyledi. “Oldukça hazırlıksız yakalandım çünkü böyle bir şeyin olacağını aklıma getirmemiştim” diyen Hoagland, “Bu adil ve doğru değil. Ayrıca beni derinden yaraladı çünkü ben suç işlemedim” diyerek sözlerine devam etti.

Utah’da Yedinci Bölge Mahkemesi hakimi olan Scott Johansen kararı verirken, “İncelediğim bir araştırmaya göre çocukların homoseksüel çiftler yerine hetoroseksüel çiftler tarafından yetiştirilmesi daha sağlıklı oluyor” dedi. Hoagland bunun üzerine hakim Johansen’den bu araştırmayı görmek istediğini söylese de hakim bu isteği reddetti.

Washington Post konuyla ilgili yaptığı haberde Johansen’in kararını esasında dini nedenlerle vermiş olabileceğine değindi. Johansen esasında dini inançlarını açıklamasa da Mormonlar tarafından yönetilen bir üniversiteden mezun olmuş Ayrıca üniversitenin bağlı olduğu kilise geçen hafta homoseksüel çiftlerin çocuk yetiştirmemesini oylamış.

Hakimin kararının ardından Çocuk Servisi’ninne yapacağı ise merak konusu. Utah Çocuk ve Aile Servisi Müdürü Brent Platt konuyla ilgili, “Bir yanda çalışanlarımın mahkeme kararını yok saymasını bekleyemem. Öte yanda kanunların çiğnemelerine de izin veremem” diyerek durumun zorluğunu ortaya koyuyor.

Hoagland kendilerinin, çocuk servisinin, bebeğin biyolojik annesinin kısacası yargıç Johansen hariç herkesin bebeğin kendileri tarafından büyütülmesini kabul ettiğini söylüyor.

Mahkeme kararıyla ilgili üst yargının ne karar vereceği henüz belli değil ancak eşcinsel evliliklere bağlı bu durumlar Amerika’da son dönemde oldukça dikkat çekiyor.

Washington Post haberinde ayrıca yargıç Johansen’in geçmişte verdiği ilginç kararları da yazdı. Arkadaşının oğlu hırsızlık yaptığı için mahkemede ona tokat atan yargıç daha sonra bunun yanlış olduğunu itiraf etmiş.

Bebeklerin saçını kesen bir kız çocuğunun annesine ise cezasını ancak kızının saçını hemen mahkemede keserse iptal edeceğini söylemiş.

Başka bir davada da şartlı tahliye olmuş genç bir çocuğu sakız çaldığı gerekçesiyle hapse yollamış yargıç Johansen. Yargıcın verdiği kararlara bakınca çoğunlukla genç erkek çocukları hapse gönderdiğinin ortaya çıktığı da haberde yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.