Üniversitede cinsiyet ayrımına 4 milyon 650 bin dolar ceza

Üniversitede cinsiyet ayrımına 4 milyon 650 bin dolar ceza

New Jersey’de bir üniversitede görevli 10 kadın öğretim görevlisi, maaş konusunda cinsiyet ayrımcılığına uğradıkları iddiasıyla açtıkları davayı kazandı. University of Medicine and Dentistry of New Jersey (UMDNJ)  profesörleri, toplam 4 milyon 650 bin dolar tazminat almaya hak kazandı.


Yıllar boyunca eşit koşullarda çalıştıkları erkek meslektaşlarından daha az ücret aldıklarını düşünen kadın profesörler, önce halka açık raporları ardından da üniversitenin verilerini inceledi. Şüphelerinde yanılmadıklarını anlayan öğretim görevlileri, üniversite yönetimine eşit ödeme talebinde bulundu. Taleplerine olumlu cevap alamayınca çözümü cinsiyet ayrımcılığı davası açmakta buldular. Beş yıl süren dava 7 Aralık Cuma günü profesörler lehine sonuçlandı ve davacılar 4 milyon 650 bin dolar almaya hak kazandı.


Öğretim görevlilerinin avukatlarından Neil Mullin, “Bugün, kendilerine ikinci sınıf muamelesi yapılan kadınlar için gerçek bir zafer günü” diye konuştu.


Dava, 2007 yılında biyokimya, nöroloji, radyoloji, psikoloji ve patoloji departmanlarında görev yapan bayan profesörler tarafından açılmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.