Ülke genelinde kadınlar Trump’a baş kaldırdı

Ülke genelinde kadınlar Trump’a baş kaldırdı

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı günden beri protesto ediliyor.  Çiçeği burnunda Başkan Trump, ABD genelinde  yüz binlerce kadın tarafından protesto edildi. ‘kadınların direnişi’ adı altında düzenlenen gösterilerin en büyüğü, başkent Washington’un ardından New York’ta düzenlendi. New York’ta Birleşmiş Milletler (BM)’nin karşısında bulunan Dag Hammarskjold Parkı’nda toplanan 300 bini aşkın kadına erkekler de destek verdi. Donald Trump’ı, kadınlara saygısızlık etmekle suçlayan göstericiler ellerinde, ‘benim bedenim, benim seçimim’, ‘bedenime dokunma’, ‘gelecek kadınların olacak’, ‘benim başkanım değil’, ‘ellerini çek’, ‘sevgi nefreti yenecek’ yazılı dövizler taşıyıp, Trump karşıtı sloganlar attı.

trump protestoGöstericiler ayrıca ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump’ın, seçim kampanyası sırasındaki göçmenlere ve Müslümanlara yönelik söylemlerini eleştirdi.

New York polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisine katılan Mika Lewis “Trump o kadar çok yalan söyledi ki, bizim başkanımız değil. Halkın oyunu alamadı, seçiciler kurulunun oyunu aldı.” dedi.

New York’taki gösteriye Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun eşi Chirlane Irene McCray de Blasio ve bazı sanatçılar da destek verdi.

Yürüyüşün başlaması ile birlikte Manhattan sokaklarını dolduran göstericiler, ‘işte demokrasi böyle bir şeydir’ ‘Trump bizim başkanımız olamaz’  sloganları attı. New York’taki gösterinin 100 bin kişiyi bulması beklenirken, bunun üç katından fazla katılım olması göstericileri sevindirdi. Protestocular 1. ve 2. caddeler arasında 47. Sokaktan başlayarak Donald Trump’ın 5. caddedeki konut ve seçim kampanyasını yürüttüğü Trump Tower’a doğru yürüdü. New York Polisi, Trump Tower’ın bulunduğu cadde ve sokağı uzun süre trafiğe kapattı.

Protestoculardan Netsane Bruckner ise, Trump’ın Amerikan değerlerini benimsemediğini, o yüzden kendisini protesto ettiğini söyledi.

ABD’de kadınları sokaklara döken ve erkeklerin de desteklediği protesto gösterileri New York’un yanı sıra Washington DC, Chicago, Boston, Los Angeles’ın da bulunduğu birçok kentte de gerçekleştirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.