Trump protestolarında 90 gözaltı

Trump protestolarında 90 gözaltı

Amerika’nın 45. başkanı Donald Trump yemin ederek resmen göreve başladı. Ancak seçim sonuçlarının belli olduğu ilk dakikadan bu yana ülkenin değişik noktalarında süren Trump’ı protesto eylemleri bu defa Washington sokaklarına sıçradı.

Şehrin değişik noktalarında farklı gruplar, dün sabah saatlerinden itibaren protesto eylemleri yaptı. Çok sayıda gösterici ellerinde pankartlarla yürüdü, sloganlar attı.

Zaman zaman polisle karşı karşıya gelen göstericiler bazı dükkanlara zarar verdi, sokaklarda ufak çaplı barikatlar kurdu.

The Washington Post gazetesi binasının önünde polisle karşı karşıya gelen grup burada iki aracı önce tahrip etti, daha sonra da ateşe verdi.

Polis göstericilere biber gazı ile müdahale etti, ateşe verilen araçlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İki araç da kullanılamaz hale geldi. Polis şehir genelindeki olaylarda en az 90 kişiyi gözaltına aldı.

Söz konusu protestoları organize eden gruplar hafta sonu boyunca eylem çağrısı yapıyorlar. Bugün de yaklaşık 400 bin kişinin katılması beklenen bir gösteri ile kadınlar yeni başkan Trump’ı protesto etmek için Kongre binasından Beyaz Saray’a doğru yürüyecekler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.