Terörü kınayan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, birlik mesajı verdi

Terörü kınayan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, birlik mesajı verdi

Merkezi New York şehrinde olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Türkiye’de son zamanlarda yaşan terör olaylarını kınadı. TADF Başkanı Atilla Pak, PKK terör örgütünün saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için taziyede bulundu.

Şehitlerin Türkiye için canlarını feda ettiğini ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten TADF başkanı, ülkeyi sarmalayan terör alevinin bir an önce sönmesini arzuladıklarını ifade etti.

Her geçen saat toplumda kapanması zor yaraların açılmasından korktuklarını belirten Pak, “Ülkemizin terör olaylarını çok sık yaşadığı bugünlerde bizim gibi sivil toplum örgütlerine büyük işler düşüyor. Bu dönemde devletimize ve bu mücadeleye katılan güvenlik güçlerine desteğimizi göstermemiz gerekir. Türkiye’den kilometrelerce uzakta bile olsak, yaşanan en küçük terör saldırısı, içimize adeta bir kor ateşi gibi düşüyor. Gurbetteki vatandaşlar olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

“Eğer bir ateş karşısında el ele omuz omuza vermezsek, birbirimizle gereksiz tartışmalar içine girmek gibi küçük hesabın içinde olursak emin olun, şehit haberleri gelmeye devam eder” uyarısında bulunan Pak, “Bu da bizim ülkemizi daha fazla tahrip etmekten başka bir işe yaramaz. Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen mikrahların ekmeğine yağ sürmenin dışında hiçbir şey olmaz. Bugünlerde aradığımız, ihtiyacımız olan şey, terörle mücadele konusunda milletimizin omuz omuza vermiş olmasıdır. Bütün bunları ve ülkemizin geleceğini düşünecek şekilde hareket etmemiz gerektiğini bir defa daha altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Pak, Türk-Kürt ayrımı olmaksızın herkesin teröre karşı gerekli sağduyulu mesajı vermesini beklediklerini ifade etti.

TADF başkanı, New Jersey, Paterson’da bulunan Ulu Camii’nde şehitlerin ruhu için mevlit okutulacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.