Tennessee yeni yıla yeni kanunlarla girdi

Tennessee yeni yıla yeni kanunlarla girdi

Tennessee yeni yılın ilk gününe yeni kanunlarla uyandı. Bunlardan biri online alışveriş yapmayı sevenleri, diğeri ise spor yapan çocukların ailelerini ilgilendiriyor.

 

Birkaç yıldır internet alışveriş sitesi Amazon.com, Tennessee eyaleti için yapılan online satışlardan vergi almıyordu ancak yeni yılın ilk gününden itibaren vergili satışlar başladı. Tennessee Valisi Bill Haslam, yaptığı çalışmalar sonucunda Amazon’u satış vergisi uygulama konusunda ikna etti. Anlaşmaya göre şirket 3 bin 500 yeni iş imkanı yaratacak biri Hamilton, diğeri Bradley bölgelerinde olmak üzere iki adet dağıtım merkezi açmayı kabul etti.

 

Bugünden itibaren geçerli olacak ikinci kanun ise, antrenörler ve teknik direktörlerin sporcularda olabilecek beyin travmaları belirtilerini farketme ile ilgili bilgi sahibi olma zorunluluğu. Ailelerin de bu yeni kuraldan haberdar olmaları gerekiyor.

 

Rutherford bölgesi okulları Genel Teknik Direktörü Tim Tackett, bu kuralın gelmesinden dolayı memnun olduğunu böylece ailelerin de bu işi ciddiye almaları ve anlaşmayı imzamaları gerektiğini belirtti.

Yeni kurala göre, antrenman esnasında sakatlanan sporcunun oyundan çıkartılması ve bir doktor kontrolünden geçmeden tekrar oyuna alınmaması gerekiyor.

 

Tackett’ın yaptığı açıklamaya göre, bu yeni kanun, kafaya alınacak bir darbenin birkaç yıl sonra bile çok ciddi beyin hasarlarına sebep olabileceği yönündeki endişelere işaret ediyor. Bu kanun yıllardır antrenörlerin üzerinde olan veli baskılarını ve müdahelelerini ortadan kaldırmış olacak.

 

Shelbyville şehri Senatörü Jim Tracy, “Uzun zamandır koçların omuzlarındaki bu yük böylece kalkmış bulunmakta. Artık takım koçları velilerin sakatlanmış çocuğu oyundan çıkarmaması için yaptıkları baskılara maruz kalmayacaklar. Darbe almış çocuk, bir doktorun değerlendirmesi olmaksızın oyuna tekrar giremeyecek. Veli de  bu konuda ısrar edemeyecek. Böylece çocuklarımız daha güvenli bir ortamda spor yapabilecekler.” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.