TAA’dan Türk-İsrail uzlaşmasına tebrik mesajı

TAA’dan Türk-İsrail uzlaşmasına tebrik mesajı

Türki-Amerikan Birliği (TAA), Türkiye ve İsrail hükümetlerinin ilişkileri tekrar normale çeviren adımları üzerine iki ülkeyi tebrik eden bir mesaj yayınladı.

 

TAA Genel Başkanı Faruk Taban ile birliğe bağlı 6 federasyon başkanının imzasını taşıyan mesaj şöyle:

 

“TÜRK-İSRAİL UZLAŞMASINA TEBRİKLER

 

2010’daki Mavi Marmara hadisesi sonrasında büyük zarar gören diplomatik bağları tamir yönünde aldıkları tarihi karardan dolayı Türkiye ve İsrail hükümetlerini tebrik ederiz.

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanhayu, bölge barışı ve istikrarı yönünde attıkları bu önemli adımdan dolayı büyük bir takdiri hakediyor. Başkan Barack Obama’nın samimi arabuluculuk gayretlerini de alkışlıyoruz.

 

Uzun süredir Ortadoğu’da devam eden  anlaşmazlıkları, Arap komşularıyla birlikte çözüme kavuşturma adına Türkiye ve İsrail şu anda daha iyi bir konumdadır. Dünyadaki tüm çalkantıların çaresi, uzlaşma ve diyalog yoluyla barıştır. Önde gelen bir Türk alimi olan M. Fethullah Gülen’in dediği gibi, ‘Sulh hayırdır, hayır sulhtadır.’

 

Dostlukların sürdürülmesinde sivil toplumlar vazgeçilmez rol oynamaktadır. O nedenle Türk ve Türki Amerikalılar olarak bizler, Türk ve İsrail sivil toplumları arasındaki bağların güçlendirilmesini teşvik etmekteyiz. Her iki ülkenin ABD ile mükemmel ilişkileri de bu noktada değer taşımaktadır. Köklerini müşterek tarihimizden alan kadim dostluğumuzun daha da ilerletilmesi adına sivil toplumdaki muhataplarımızla en yakın gelecekte çalışmayı arzu etmekteyiz.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.