Sürücüler için en kötü 10 şehir

Sürücüler için en kötü 10 şehir

NerdWallet isimli bir internet sitesi, Amerikalı araç sürücüleri için şartların en kötü olduğu 10 şehri belirledi. Otomobil fiyatları, şehir nüfusu, trafik yoğunluğu ve hava koşulları dikkate alınarak hazırlanan listenin başında New York var.

ABD’de sürücüler için gündelik hayatın en zor olduğu 10 şehir:

1. New York

ABD’deki en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip şehir olan New York’ta kilometre kare başına yaklaşık 10 bin 500 insan düşüyor. Araştırmaya göre New Yorklular her yıl direksiyon başında normalden 59 saat daha fazla zaman harcıyor. Sürücüler araç sigortası içinse yıllık ortalama 1,614.71 dolar ödüyor.

2. Detroit

Otomobil endüstrisinin kalbi olarak bilinen Detroit, aşırı yüksek sigorta fiyatları nedeniyle listenin ikinci sırasında yer alıyor. Şehirde araç sahibi olmak adeta bir kabus.

3. San Francisco

Kilometrekare başına 3 bin 864 aracın düştüğü San Francisco, hem trafik yoğunluğu hem de park problemi açısından sürücülerin sıkıntı yaşadığı bir şehir. Şehirde benzin fiyatları da ülke ortalamasından yaklaşık 60 cent üzerinde. Ortalama bir San Franciscolu her yıl trafik nedeniyle, olması gerekenden 61 saat fazla araba kullanıyor.

4. Chicago

Chicago, pahalı otopark ücretleri, kötü hava şartları ve yüksek benzin fiyatlarıyla sürücüleri zorluyor. Şehirde yılın 119 günü kar ya da yağmur yağışı görülüyor.

5. Washington, D.C.

Başkent Washington, D.C., sürücülerin trafikte en fazla ekstra süre harcadıkları şehir. Burada yaşayan bir sürücü, yoğun trafik nedeniyle her yıl direksiyon başında fazladan 67 saat geçiriyor.

6. Seattle

ABD’nin kuzey batısında yer alan Seattle her yıl yaklaşık 150 günü kar yada yağmur yağışı altında geçiriyor. Sürücüler için düşük görüş mesafesi ve kaygan yollar anlamına gelen bu yağışlar Seattle’ı listenin altıncı sırasına yerleştirmiş durumda.

7. Boston

Ülkenin nüfus açısından en yoğun şehirlerinden biri olan Boston’da otomobil kullanmak biraz zor. Sürücüler her yıl trafikte fazladan 53 saat geçiriyor.  Şehir aynı zamanda yılın 120 günü kar ya da yağmur alıyor. Buna ek olarak Boston’da trafik cezaları 6 yıl boyunca trafik sicilinde kayıtlı kalıyor ve sürücünün bu süre zarfında daha yüksek araç sigorta primi ödemesine neden oluyor.

8. Miami

Miami sanıldığının arsine yıl boyu günlük güneşlik bir şehir değil. Şehir yılın 126 günü yağış alıyor. Yağmu Miamili sürücüleri zorlayan tek husus değil. Şehirde araç sigorta pirimleri de oldukça yüksek. Ortalama bir sürücü sigorta için yılda 1,750.10 ödüyor.

9. Honolulu

Honolulu ülkede benzinin en pahalı olduğu şehir. Araç ruhsat masrafları da aynı şekilde ABD ortalamanın çok üstünde. Ek olarak Hawaii, ülkede aracın ağırlığına göre taşıt vergisi alan 13 eyaletten biri. Bu da kamyonet ya da minübüs kullanıcılarının spor otomobil kullanıcılarından çok daha fazla vergi vermesine neden oluyor.

10. Oakland

Oaklandlı sürücüler her yıl trafikte fazladan 61 saat harcıyor. Oakland’ın bender listedeki bender trafik sıkışıklığına sahib diğer şehirlere oranla avantajı use olumlu hava şartları. Şehir yılda sadece 66 gün yağış alıyor. Oakland, San Francisco gibi otopark ücretlerinin çok yüksek olduğu bir şehir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.