SNETACA’ya Yeni Başkanı Hikmet Aslan oldu

SNETACA’ya Yeni Başkanı Hikmet Aslan oldu


Amerikanın en aktif dernekleri arasında olan Güney New England Türk Amerikan Kültür Derneği’nin ( SNETACA) yıllık Kongresi ve yeni dönem Başkanlık seçimleri yapıldı. Seçimde tek Başkan Adayı olarak giren eski Türk Milli Futbolcu Hikmet Aslan oy çoğunluğu ile başkan seçildi. 2010-2012 yılında başkanlık yapan ve yeni Başkana görevini bırakan Evgin Heath, yaptığı çalışmaların raporunu dernek delegelerine sundu.

Milli Günler olmak üzere birçok başarılı faaliyet yaptıklarını belirten Heath, SNETACA Derneğinin güçlenmesi için ellerinden geleni çabayı gösterdiklerini belirterek, dernek üyelerine teşekkür etti. Evgin Heath, bundan sonra hem dernek hemde TADF için her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti. Mali raporun tüm üyeler tarafından ibraz olmasından sonra, Başkanlık Seçimi yapıldı. Tek Aday olarak Başkanlık Seçimine giren Hikmet Aslan, oy çoğunluğu ile seçimi kazanırken, Connecticut eyaletinde yaşayan 6000 vatandaşımızı kucaklayaciyi başarılı hizmetler yapmak için aday olduğunu söyledi.

Yeni Başkan Aslan, Türk Okulunun tekrar faaliyete geçirilmesinin kendi öncelikleri olacağını belirterek, önemli kültürel ve akademik çalışmalarda yapacaklarının altını çizdi. Başkan Aslan, az vaat verip, çok iş yapmak için burdayiz diyerek, yeni Yönetime seçilen arkadaşlarını tek tek delegelere tanıttı. Başkan Aslan, 23 Nisan için şimdiden birçok belediyeden Resmi Tanıma ve Kutlama bildirisi aldıklarını belirterek,seçilmeden çalışmalara baslaimistik dedi. Birlik ve beraberliğinde önemini vurgulayan Aslan, 19 Mayısta yapılacak Türk Günü Yürüyüşüne tam kadro katilacaklarinida sözlerine ekledi.
TADF Başkanı Çınar’da SNETACA Derneği’nin geçmiş yıllardan beri birçok başarılı faaliyet yaptığını belirterek, emeği geçen tüm dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun her eyalette bir kolunun olmasının önemini vurgularken, Federasyonumuz Derneklerimiz güçlü oldukça bizde güçlüyüz mesajını verdi.

Başkan Hikmet Aslan Yeni Yönetimi :
Yöneticiler:
Başkan : Hikmet Aslan
Başkan Yardımcısı: Zafer Kotil
Sayman: Mahmut Yalçın
Genel Sekreter : Niyaci Can
Yönetim Komitesi: Ali Çınar, Sedat Sevimli, Selahattin Şahin,Cem Demirci,Evgin Heath( Geçmiş Dönem Başkanı Tüzüğe göre)
Teftiş Kurulu : Murat Akçay,Vali Kayim,Serhat Melik
Etik Kurulu: Mehveş Sönmez, Mehmet Şahin,Nazım Kangal
Tüzük Komitesi: Steven Biro,Selman Arslanbas, Fatih Bahat
Güvelik Kurulu: Necati Şahin,Kaya Boztepe,Nilgün Doğruyol,Mehmet Bakkaloglu
Danışma Kurulu: Kaya Buyukataman,Dr Naci Yildizalp, Robert Mckay
New York VP: Nilgün Doğruyol

Hikmet Aslan Kimdir?
1964 Ankara doğumlu olan Hikmet Aslan, 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi işletme Fakültesinden mezun oldu. Eski Bir milli futbolcu olan Aslan, Ankaragücü olmak üzere, birçok 1ci lig futbol takımında başarı ile top koşturdu. Harford Üniversitesinde iki mastera sahip olan Aslan, Üniversitede Uluslarası ilişkiler ve Toplum Başkan Yardımcılığını görevi sürdürüyor. NSCAA Milli Futbol antrenörlük belgesine sahip olan Aslan,birçok ödül ve başarıya sahip. Evli ve bir çocuk babası olan Aslan,ayrıca TADF Başkan Danışmanı olarakta görev yapıyor.Türk Futbol tarihinde üç üniversite diplomasına sahip tek futbolcu unvanına sahip Aslan, Türk öğrencilerin Amerikada eğitim görmesi içinde çalışmalara imza atmış bir isim

SNETACA Hakkında:
1992 yılında kurulmuş olan Dernek, Güney New England bölgesindeki birçok Türkü biraraya getirici sosyal kültürel çalışmaları ile tanınıyor.En büyük özelliği ise her sene Eyalet Senato binasına 1 hafta boyunca Türk Bayrağı dalgalandirmalarinin dışında, senato içinde birçok Türk Günü festivali yapıyorlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.