‘Siyahların Tarihi Ayı’nda Atlanta’da kaçırılmayacak 5 etkinlik

‘Siyahların Tarihi Ayı’nda Atlanta’da kaçırılmayacak 5 etkinlik

Amerika’da şubat ayı denilince akla ilk gelen “Siyahların Tarihi Ayı” (Black History Month) olur. Özellikle Martin Luther King’in doğup büyüdüğü şehir olan Atlanta’da bu aya özel etkinlikler Şubat ayı boyunca devam eder. Tarih boyunca birçok zulme maruz kalmış siyahi ırkın tarihi özellikle devlet okullarında yapılan özel etkinliklerle her yılın şubat ayında kutlanır.

Bu ay 1926 yılında tarihçi Carter G. Woodson’un öncülüğünde Siyahların Hayatı ve Tarihi Çalışmaları Derneği tarafından ilan edildi ve zaman içinde dalga dalga bütün ülkeye hatta Kanada ve İngiltere’ye kadar yayıldı. İşte bu kadar ünlü olan bu ayda Atlanta’da gerçekleşecek ve birçoğunu kaçırmak istemeyeceğiniz beş etkinlik:

1- Miras Balosu (13-15 şubat)
Üç gün süren “The Legacy Ball” isimli program, yıllar önce Michigan eyaletinde özellikle Detroit şehrinde balo salonlarında yapılan ve gelenek haline gelen zerafet dansı olarak biliniyor. Atlanta’da yıllar öncesinden günümüze uzanan bu geleneksel zerafet dansını ve o yılların havasını solumak isteyenler, efsane olarak da adlandırılan bu etkinliği kaçırmamalı. Üç  gün sürecek konferanslar, çalıştaylar ve dans gösterileriyle dolu bu etkinlik hakkında daha detaylı bilgi için http://events.accessatlanta.com.eventful.com/atlanta_ga/events/legacy-ball-atlanta-2015-/E0-001-072728126-6?ecmp=ajc_events_2015_onsite_BHMFests  adresi ziyaret edilebilir.

2- Siyahların Tarihi Festivali (21 şubat)
Afro-Amerikanların tarihi ve kültürü hakkında birçok şey öğrenilebilecek gösteriler, sanatsal etkinlikler ve çeşitli standlarında yer aldığı bu festival Decatur bölgesinde 2775 Creel yolu üzerindeki Creel Parkında sat 10.00’da başlayacak. Bilet fiyatları internetten alındığı takdirde 5 dolar kapıda alınırsa 10 dolar olarak belirlenmiş. Festivalin detayları için http://events.accessatlanta.com.eventful.com/atlanta_ga/events/black-history-month-festival-/E0-001-080104230-9

3- Geçit Töreni (23 Şubat)
Siyahların Tarihi ayında düzenlenen Amerika’daki en büyük kutlama ünvanına sahip olan bu geçit töreni bando takımları, kostümler, dans grupları, canlı performanslar gibi oldukça renkli gösteriler içeriyor. Amerika’da yaşayan siyahi ırkın tarih boyunca yaşadıkları ve elde ettikleri başarılarının onurunu sergilemek amacıyla düzenlenen bu tören saat 12:00 de King memorial yakınlarında bulunan Martin Luther King’in evinin olduğu caddeden başlayıp Underground Atlanta Plaza’ya kadar devam edecek.

4- 5. Geleneksel Dr. Martin Luther King birlik ve beraberlik kahvaltısı (28 Şubat)
Lawrenceville bölgesinde bulunan Northwood Country Kulübünde sabah 9:00’da başlayacak olan bu geleneksel kahvaltı Martin Luther King’ten miras kalmış olan, toplumdaki çeşitliliğin ve birliğin önemini vurgulama amacıyla düzenleniyor. Kahvaltıda ayrıca Atlanta bölgesinde yaşayan topluluklar arasında barış ve birlik ruhunu destekleyici işler yapan, toplum sorumluluğu ve hizmet bilincini destekleyen, sosyal sorumluluklar gibi alanlarda çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlara ödüller verilecek.

5- Georgia Meclisinde Siyahi Parti toplantısı yemeği (26 Şubat)
Atlanta’da Georgia Dünya Kongre Merkezi Tom Murphy Balo salonunda saat 19:00’da başlayacak olan bu yemek bilet fiyatlarının oldukça yüksek  olmasına rağmen Georgia Eyaleti parlementosunda gerçekleşen en çok katılımlı ve en başarılı yemek programı olarak da biliniyor. “Bizim Tarihimiz, Bizim Mirasımız: Sanatta Siyahı Irk” konulu bu yemekte ayrıca yağlı boya tablolar, müzik, dans, Georgia eyaletinde toplumda yaptıklarıyla öne çıkmış öncü kişilerin tanıtımı gibi etkinlikler hazırlanmış. Yemeğe katılmak için biletler eventbrite.com adresinden temin edilebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.