Sandy mağdurları unutulmadı

Sandy mağdurları unutulmadı

ABD’de görülen en şiddetli afetlerden Sandy kasırgasının kurbanları, felaketin 2.yılında anıldı.

New York’un Staten Island ilçesinde düzenlenen anma töreninde bölgede hayatını kaybeden 24 kişinin tek tek isimleri okundu.

Felaketin ikinci yılına girilmesine rağmen kasırganın yaraları sarılmaya devam ediyor. Bünyesinde çok sayıda yardım ve dini kuruluş bulunduran Staten Island Uzun Vadeli Toparlanma Organizasyonu (SILTRO) tarafından Midland Plaj’da organize edilen anma programına, felakette yakınını kaybedenler ve bölgedeki siyasiler katıldı.

Sandy’de hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan program dualarla devam etti. Felakette hayatın kaybedenlerin yakınları dua sırasında zaman zaman gözyaşlarına hâkim olmaması dikkat çekti. Katılımcılar yağmurlu havaya rağmen ellerinde mumlarla programın sonuna kadar plajdan ayrılmadı. Törende konuşma yapan siyasiler, Staten Island’ın 2 yıl önceki durumdan çok daha güçlü ve birlik içinde olduğunu ifade etti. Siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Anma törenine katılan Staten Island Türk Kültür Merkezi (TCC) Direktörü İsmail Alaca, Sandy’nin etkili olduğu bölgelerde yardım faaliyetleri yürüttüklerini söyledi. Kasırganın özellikle etkili olduğu mahallelerde sıcak yemek ve çorba dağıttıklarını hatırlatan Alaca, “TCC olarak felaketin ilk gününden beri elimizden geleni yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bu akşam herkes, din millet ayırımı yapmadan kasırgada hayatını kaybedenleri anmak için bir araya geldi. İnsanlar bu tarz felaketleri birlik ve beraberlik içinde hareket ederek daha hızlı atlatıyor.”dedi.

22 Ekim 2012 tarihinde Karayipler’den başlayarak Kanada kıyılarına kadar ulaşan Sandy, New York ve New Jersey eyaletlerinde etkisini göstererek toplam 87 kişinin ölümüne neden olmuştu. 650 binden fazla ev ise kullanılmaz hale gelmişti.

Evlerin yeniden inşası devam ederken, yapılan yeni binaların kasırgadan korunmasına özen gösteriliyor. Sandy’ın ülkeye 65 milyar dolardan daha fazla zarar verdiği tahmin ediliyor.
Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), Sandy mağdurlarına bugüne kadar yaklaşık 1,4 milyar dolarlık yardımda bulundu. Felaketin New York’a olan bedelinin 20.8 milyar doları bulduğu ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.