Reagan’ı vuran kişi serbest kalacak

Reagan’ı vuran kişi serbest kalacak

Henüz başkanlığının 69. günündeyken Ronald Reagan’ı öldürmeye çalışan ve ağır yaralayan John Hinckley Jr.’ın serbest kalacağı açıklandı.

Hinckley 30 Mart 1981 günü Washington DC’de Reagan’ı öldürmek için ateş açmış, ABD Başkanı dışında üç kişiyi de yaralamıştı. Bu kişilerden biri olan Beyaz Saray Basın Sözcüsü James Brady, başından aldığı yara sonucu felçli kalmış ve 2014 yılında bu yaralanmaya bağlı olarak ölmüştü.

Hinckley’in yeniden görülen davasında federal mahkeme sanığın iyileştiğine kanaat getirerek St. Elizabeth Hastanesi’nden salıverilmesine izin verdi.

Henüz salıverilme koşulları belli olmasa da Hinckley’in avukatı müvekkilinin hastalığını yendiğini ve toplum için artık bir tehdit olmadığını söyledi. Savcılık ise, hastane faturalarını ödemekte zorlanan Hinckley’in ailesinin geri kalan tedavi ve bakımı karşılayıp karşılayamayacağı konusunda şüpheli.

Suikast girişimi sırasında 25 yaşında olan Hinckley daha sonra ünlü oyuncu Jodie Foster’ı etkilemek için bu saldırıyı planladığını açıklamıştı.

Saldırının ardından Ronald Reagan ağır yaralanmış ancak kısa sayılabilecek bir sürede iyileşmişti. Reagan’ın suikast girişiminden kurtulmasının ardından popülaritesi oldukça yükselmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.