Prospect Park’ta kuş severler ve köpek sahipleri arasından anlaşmazlık

Prospect Park’ta kuş severler ve köpek sahipleri arasından anlaşmazlık

Baharın gelmesiyle birbirinden güzel kuşlara ev sahipliği yapan New York şehrinin, Broklyn ilçesinde bulunan ‘Prospect Park’ köpek sahipleriyle, kuş severler arasında tartışmaya sahne oldu.

Her bahar olduğu gibi, bu sene de Prospect Park baharın gelmesiyle birbirinden farklı rengârenk kuş türlerine ev sahipliği yapıyor. Bu güzelliği kaçırmak istemeyen kuş tutkunları ise kuşların kaçmasına sebep olan, tasmasız dolaşan köpeklerle tepki gösteriyor.

Kuşların birbirinden güzel pozlarını yakalamak isteyen kuş sevdalıları, köpeklerden dolayı kuşların stres yaşadığını ve gizlendiğini iddia ediyor. Kuşları izlemek için parka gelen Adam Welz köpeklerin yayılan kuşları rahatsız etmesinin güzel pozlar yakalamalarını engellediğini söylüyor. Bu sorunun ortadan kalkması için çoğu kuş sever gibi o da akşam saat 9’dan önce tasmasız hayvanların parka girmesinin yasaklanmasını istiyor.

Köpek sahiplerinin sıcak bakmadığı bu istek, iki grup arasında tartışmaya neden oldu. Köpekleriyle özgürce parkta taze hava soluklamak istediklerini belirten köpek sahipleri, bu engellemenin kabul edilemeyeceğini savunuyor.

Ayrıca, köpeklerin yanı sıra, yürüyüşçülerin, dağ bisikletçilerinin ve çocukların bilinçsiz hareketlerinin de kuşların stres yaşamasında etkili olduğu belirtiliyor.

Prospect Park yılın bu zamanları, kuşların göç yolları üzerinde bulunması nedeniyle her yıl mayıs ayının başında kuş akınına uğruyor. Bu park, görülen renkli çalı kuşlarına ve sarı karınlı sinekkapanlara ve diğer göçmen kuşlara sahil bölgesine giderken dinlenme alanı olarak eşsiz bir ortam sunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.