Polisin öldürdüğü kişinin ailesine 5.9 milyon dolar ödenecek

Polisin öldürdüğü kişinin ailesine 5.9 milyon dolar ödenecek

New York şehri, geçen yıl polis tarafından öldürülen 43 yaşındaki Eric Garner adlı Afrikalı Amerikalı adamın ailesine 5 milyon 900 bin dolar ödeyeceği açıklandı.

Geçtiğimiz yıl polisin boğazını sıkarak etkisiz hale getirmek istediği sırada astım rahatsızlığı olan Eric Garner, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Olay yerinde bir tanık tarafından anbean videoya kaydedilen görüntüde Garner’ın polislerden ‘‘nefes alamıyorum, nefes alamıyorum’’ diye yakındığı görülüyordu.

Bu görüntülerin sosyal medya ve basında yayınlanması üzere ABD genelinde Afrikalı Amerikalı yönelik polisin uyguladığı ‘‘ayrımcılık ve şiddet’’ tartışma konusu olmuş, protestolara yol açmıştı.

Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, şehir yönetimi, Garner’ın ailesi ile anlaşmaya vardıklarını ve kendilerine 5 milyon 900 bin dolar ödeyeceklerini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında New York Polis Depratmanı (NYPD) polisleri tarafından öldürülen Garner’ın ailesi New York şehir yönetimini 75 milyon tazminat ödemesi için mahkemeye vermişti.

Şehir yönetimi Garner’ın dul eşi ile yaptığı görüşmeler sonunda nihayet dün 5 milyon 900 bin dolar üzerinde anlaştıkları açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.