Polis elleri havada yerde yatan siyahiyi vurdu

Polis elleri havada yerde yatan siyahiyi vurdu

South Florida’da Pazartesi günü polisin elleri havada, yerde yatan ve otistik bir hastaya yardım etmek isteyen bir siyahi erkeği vurduğunun görüntüleri sosyal medyaya düştü.

Terapist olan Charles Kinsey’in polis tarafından vurulmadan önce bakım merkezinden uzakta, kendi başına dolaşan ve trafiği tıkayan otistik bir hastasına yardım etmeye, onu sakinleştirmeye çalıştığı anlaşıldı.

Cep telefonundan çekilen görüntülerde Kinsey’in yerde uzandığı, ellerini kaldırdığı, otistik hastayı yatıştırmaya çalıştığı ve bu arada durumu polislere açıklamaya çalıştığı görülüyor.

Polisler yaklaşık 10 metre uzakta bir elektrik direğinin arkasında dururken Kinsey’in, “Elinde sadece oyuncak kamyon var. Sadece bu. Silaha gerek yok” diye bağırıyor.

Bu andan bir kaç saniye sonra polis üç el ateş ediyor ve kurşunlardan biri Kinsey’in sağ bacağına isabet ediyor.

Hastane yatağından yerel bir kanala konuşan Kinsey, “Yerde yatar ve ellerimi kaldırırsam beni vurmayacaklarını düşünmüştüm. Ama yanılmışım” dedi.

Kinsey’in avukatı Hilton Napoleon da ellerini kaldırmış, yerde yatan, silahsız bir adama ateş etmenin anlamı olmadığını söyleyip, polis şefinden ateş eden polis memurunu kovmasını istedi.

Polis memurunun kimliği ve ırkı henüz açıklanmazken, bu tür olaylarda standart bir uygulama olan memurunun silahına el konarak idari görevden uzaklaştırma verildiği kaydedil.

Polis kayıtlarına göre bir kişi 911’i arayarak, elinde silah olan birinin intihara çalıştığını söylemiş.

Dallas ve Baton Rouge’da polislere kurulan tuzaklardan dolayı memurların her olaya şüpheyle yaklaştığı iddia ediliyor. Ancak iki olay da polislerin silahsız iki siyahiyi vurup, öldürdüğünün görüntülerinin sosyal medyada yayılmasından sonra gerçekleşmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.