Özgür basını hedef alan operasyon, Washington’da protesto edildi

Özgür basını hedef alan operasyon, Washington’da protesto edildi

ABD’nin başkenti Washington’daki Türkler, aralarında gazeteci ve dizi yapımcılarının da yer aldığı özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonuna tepki gösterdi. Washington Anıtı önünde toplanan Amerikalı Türkler, “Özgür basın susturulamaz.” diye bağırdı.

Protestocular, öğlen saatlerinde Washington Anıtı önünde bir araya geldi. Orta Atlantik Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Mahmut Yeter, eylemciler adına basın açıklaması yaptı. Türk-Amerikan toplumu olarak Türkiye’nin en çok satan gazetesi Zaman’a ve önemli TV kuruluşlarından STV’ye yapılan baskınlardan ciddi rahatsızlık duyduklarını dile getiren Yeter, ”Yolsuzluğu haber yapsalar da yapmasalar da, gazeteciler ‘devlet düşmanı’ değil, aksine demokratik bir Türkiye’nin temel yapıtaşlarıdır.” şeklinde konuştu.

Yeter, söz konusu gelişmelerin Türkiye’nin Demokratik Müslüman ülke imajına derin bir darbe vurduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde AK Parti hükümetinin hızla artan tehlikeli ve antidemokratik politikalarından dolayı Türkiye’nin ‘Tek adam, Tek parti devleti’ne dönüştüğünü kaydeden Yeter, “Biz, Türk-Amerikan toplumu olarak, AKP hükümetini bütün Türkiye vatandaşlarının haklarına bilhassa ifade, basın ve toplanma özgürlüklerine saygı duymaya davet ediyoruz. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne karşı anti-demokratik uygulamalar derhal sonlandırılmalıdır.” dedi.

Protesto gösterisine başkent Washington’da bulunan Türk basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Bir televizyon kanalı basın açıklamasını canlı yayınladı. Eyleme, Orta Atlantik Türk Dernekleri Federasyonu’nun yanı sıra Türkî Amerikan Birliği’nin şemsiyesi altındaki diğer federasyonlar da destek verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.