Orlando’da bir Türk, bilgisayar korsanlığından hapis cezasına çarptırıldı

Orlando’da bir Türk, bilgisayar korsanlığından hapis cezasına çarptırıldı

Florida’nın Orlando şehrinde yaşayan Alper Erdoğan (35) isimli bir Türk, kanunsuz yollardan birçok kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalarak yüzbinlerce dolar kazanç sağladığı gerekçesi ile 9 yıl 4 ay hapis ve 1.1 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Orlando yerel gizli servis çalışanları 2010 yılından beri takip ettikleri ve aralarında Alper Erdoğan’ında bulunduğu bir çeteyi çökertmeyi başardı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Chad Warner isimli bir şahsın liderliğini yaptığı grup, bilgisayar üzerinden kredi kartı bilgilerini çalarak dolandırıcılık yapıyordu. Çete ilk olarak San Diego’da bir otelde kalan bir ajanın bilgisayarında arıza çıkması sonrası yapılan takiple fark edildi. Çete üyeleri otellerin bilgisayarlarına girerek, kurdukları bir program ile sistemdeki kredi kartı bilgilerini ele geçiriyor. Daha sonra, kart bilgileri, Erdoğan üzerinden Amerika’daki diğer dolandırıcılara ulaştırılıyordu.

Çetenin yaptığı çalışmaları fark eden gizli servis çalışanları, 2011’de Chad Warner’ı göz altına alıp mahkemeye çıkardı. Mahkeme, Warner ve işbirlikçilerinin çalıntı kredi kartlarından 1.2 milyon dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesi ile 11 yıl hapis cezası verdi. Warner ifadesinde çalıntı kredi kartı numaralarını almak için direk Erdoğan’la bağlantı kurduklarını itiraf etti. Bunun üzerine harekete geçen polis, Erdoğan’ı göz altına aldı. Erdoğan, çıkarıldığı mahkmede bilgisayar üzerinden kredi kartı kaçakçılığı yapmak ve diğer dolandırıcılarla işbirliği yapmak suçundan hapis cezasına mahkum edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.