Öğretmen annesini öldürmek için gittiği okulda katliam yaptı

Öğretmen annesini öldürmek için gittiği okulda katliam yaptı

New York Times gazetesi Connecticut eyaletindeki ilkokul saldırısında 27 kişinin ölümüne sebep olan Adam Lanza (20) isimli şahsın okula annesini öldürmek için gittiğini iddia etti.

Hazin olay sonrası okula gelen veliler çocuklarının hayatta olup olmadığını öğrenmek için uzun süre panik içinde bekledi. Olaya şahit olan dördüncü sınıf öğrencisi Bear Nikitchyuk önce duman kokusu aldığını daha sonra  ise çok sayıda silah sesi duyduğunu söyledi. Çok korktuğunu ifade eden Nikitchyuk, “Ben koridorda yürürken, birden okulun kapısının zorlandığını duydum. 2. sınıf öğretmeni beni hemen kucaklayarak odasına götürdü.” dedi.


Ryan Lanza’nın Facebook sayfasında daha önce New Jersey’in Hoboken semtinde yaşadığını yazdığı öğrenildi. Öte yandan New York Times gazetesi Lanza’nın okulda görev yapan annesini öldürmek için saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği iddia etti.

OLAY YERİNDE 2 SİLAH BULUNDU

Silahlı saldırı ihbarıbını aldıktan sonra olay yerine gelen polis öncelikle saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi. Okulun çevre güveliğini hava destekli helikopterle sağlayan polis olay yerinde iki tüfek bulduğunu açıkladı.

ABD TARİHİNİN EN KANLI SALDIRILARINDAN

Saldırının ABD’de  tarihinde düzenlenen en ağır saldırılardan biri olduğu ifade ediliyor. 2007 yılında Virginia Tech Üniversitesi’nde yaşanan silahlı saldırıda 32 kişi hayatını kaybetmişti.

New York şehrine 90 dakika mesafede bulunan okulun 39 öğretmeni ve 650 civarında öğrencisi olduğu öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.