North Carolina’da dehşet: 3 Müslüman genç evlerinde öldürüldü

North Carolina’da dehşet: 3 Müslüman genç evlerinde öldürüldü

North Carolina’da üç Müslüman genç, dün akşam evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Saldırganın ‘din karşıtı’ sosyal medya paylaşımları katliamın nefret suçu kapsamında gerçekleşmiş olabileceği şüphesini doğururken yetkililer saldırganla gençlerin daha önce park yeri nedeniyle bir tartışma yaşadığını duyurdu.

Chapel Hill Polis Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Craig Stephen Hicks isimli saldırgan salı akşamı saat 17:00 sularında çoğunlukla akademisyenlerin yaşadığı binada bir eve silahlı baskın düzenledi. Saldırıya uğrayan 28 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Deah Barakat, iki aylık eşi Yusor Muhammed (23) ve kız kardeşi Razan Muhammed (19) olay yerinde hayatını kaybetti.

Olaydan sonra teslim olan Hicks, kasten adam öldürme suçuyla yargılanacak. Katliam nedeninin henüz resmi olarak açıklanmasa da saldırganın sosyal medya paylaşımlarındaki din karşıtı paylaşımlar yetkilileri alarma geçirdi. Hicks, paylaşımlarında ‘ateist olduğunu’ ve ‘tüm dinlerden nefret ettiğini’ belirtiyordu. Saldırganın kurbanlarla aynı binada yaşadığını belirten polis yetkilileri ise Hicks’le Barakat arasında daha önce park yeri yüzünden bir tartışma yaşandığını açıkladı. Yetkililer, saldırının bu nedenle işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

KATLİAMI GÖRMEYEN MEDYAYA YOĞUN TEPKİ

Saldırının medyada yer bulmaması ise sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. #‎MuslimLivesMatter‬ ve #ChapelHillShootings etiketleri altında görüşlerini paylaşan Twitter kullanıcıları gazete ve televizyonları topa tuttu.

Facebook’ta da kurbanların yakınları tarafından yeni bir sayfa açıldı: https://www.facebook.com/ourthreewinners?pnref=story. Öldürülen gençlerin iyi birer Müslüman olarak yaşadığını anlatan sayfada, ruhlarının huzur içinde dinlenmesi için Müslümanların aşırı tepkilerden uzak durması gerektiğine dikkat çekildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Barakat, North Carolina Üniversitesi’nde diş hekimliği eğitimi alıyordu. Çevresi tarafından sevilen bir öğrenci olan Barakat, geçtiğimiz yaz Suriyeli ve Filistinli çocuklara ücretsiz diş tedavisi gerçekleştirmişti.

Write a comment

1 Comment

  1. asude February 11, 16:46

    Bu zulüm yabancı birilerine yapılsa bütün dünyanın haberi olurdu..ama Müslümana yapılan zülümler dünyanın umurunda değil..

Only registered users can comment.