North Carolina ‘tuvalet yasası’ nedeniyle Adalet Bakanlığı’nı dava etti

North Carolina ‘tuvalet yasası’ nedeniyle Adalet Bakanlığı’nı dava etti

North Carolina Valisi Pat McCrory Pazartesi günü Adalet Bakanlığı’nı dava ederek eyaletin yeni yasalaştırdığı “tuvalet yasası”nın ayrımcı olup olmadığına Federal Mahkeme’nin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Eyaletin yeni yasasına göre cinsiyet değiştirenler kamuya ya da özel kuruluşların tuvaletlerinde doğdukları cinsiyete ait olan bölümleri kullanmak zorunda.

Adalet Bakanlığı bu yasanın Pazartesi günü mesai bitimine kadar iptal edilmesini yoksa eyalete hükümetin vereceği bazı fonların kesilip ayrıca ceza davası açılacağını söylemişti.

Vali McCrory ‘nin davası ile ilgili Adalet Bakanlığı henüz bir açıklama yapmazken Bakan Loretta Lynch’in gün içinde bir basın toplantısı yapacağı düşünülüyor.

North Carolina Valisi ise federal hükümetin yasaya “aşırı bir yorum getirdiğini” ve “hükümetin zorba gibi davrandığını” iddia ediyor. Vali McCrory Obama hükümetinin Senato’yu pas geçerek bütün ülkeyi ilgilendiren tuvalet kullanımına ilgin yasayı yeniden yazdığını ve bunun ulusal bir konu olduğunu belirtiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.