New York’tan firar filmlere taş çıkardı

New York’tan firar filmlere taş çıkardı

New York eyaletinde bulunan bir hapishaneden iki mahkumun firarı filmlere konu olan yaşantılardan farksız oldu.

İdam mahkumu iki kişinin kaçış öyküsü ünlü ‘‘Esaretin Bedeli’’ (The Shawshank Redemption) adlı filmin neredeyse aynısı. Yine New York eyaletinde bulunan Clinton hapishanesinden ilk defa firar olayının yaşanması bakımından da akıllara gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak beyaz perdeye aktarılan ‘‘Alcatraz Adası’ndan Kaçış’’ (Escape from Alcatraz) filmini de anımsattı.

Richard Matt ve David Sweat adlı iki mahkum, bu hafta başında Dannemora bölgesinde bulunan Clinton Islahevi’nden kaçmıştı. Henüz iki mahkumun da yakalanamadığı belirtildi. 48 yaşındaki Matt ile 34 yaşındaki Sweat’ın çelik duvarları kestiği, buhar borularından geçtiği ve lağım kapaklarından çıkarak kaçtıkları belirtiliyor. Ayrıca ikili yataklarında olmadıklarının anlaşılmaması içinde elbise ile yorganın altını doldurdukları da belirtildi.

Tarihi firarda iki mahkuma ile arkadaş olan bir hapishane işçisinin yardım ettiği tahmin ediliyor. Olayın ardından 450’den fazla güvenlik görevlisi mahkumların peşine düştü. İki mahkumun fotoğrafları basılıp her yere dağıtılırken, yetkililerin arama çalışmaları da devam ediyor.

Bu kaçış, New York tarihindeki en uzun firar olmakla şimdiden tarihe geçti. Zira daha önceki en uzun kaçış, sadece üç gün sürebilmişti.

Bu arada ülke çapında hapishaneden kaçışlar önemli ölçüde düştü. 1980’li yıllarda her 10 bin mahkumdan 100’ü hapishaneden kaçmaya çalışırken, bu sayı bugünlerde 10 binden 1’e indi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.