New York’taki Türk toplumu şehitleri andı, terörü lanetledi

New York’taki Türk toplumu şehitleri andı, terörü lanetledi

Türkiye’de son günlerde terör saldırıları nedeniyle şehit olan sivil ve güvenlik güçleri personelleri New York’ta anıldı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından New York’taki Union Square’de düzenlenen “Şehitlerimizi Anma ve Teröre Lanet Mitingi”nde PKK aleyhinde sloganlar atıldı.

Mitingde konuşma yapan TADF Başkanı Atilla Pak, Türk-Amerikan toplumu olarak hem şehitlerimizi bir daha anmak hemde terörü lanetlemek için bir araya geldiklerini söyledi. “Terörün inancı, milleti, ülkesi, mezhebi olmaz. Terör dünyanın her yerinde terördür” diyen Pak insanlar arasında nifak tohumları ekenleri nihai hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi. Türk halkının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirten TADF Başkanı “Kimse yanlış anlamasın, kimse bizi Kürt vatandaşları ile karşı karşıya getirmeye kalkmasın. Yıllardır, aynı topraklarda yaşadığımız Kürt halkı ile aramıza girmeye çalışanlar biliyor ki, aramızda kopmayacak bir bağ vardır” diye konuştu.

TADF Başkan Yardımcısı ve Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga Tekman yaptığı konuşmada, Türkiye’den artık şehit haberleri yerine güzel haberler almak istediğini söyledi. Türkiye’yi yönetenlere mesajımız var diyen Tekman, “Ülkemize sahip çıkın, askerimize, polisimize, güvenlik görevlilerimize sahip çıkın. İnsanımıza sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları attı. Mitinge katılanlar daha sonra sessizce dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.