New York’taki havalimanlarında işçiler greve gidiyor

New York’taki havalimanlarında işçiler greve gidiyor

ABD’nin en yoğun havalimanlarından New York’taki John F. Kennedy ile LaGuardia’da akşam saatlerinde işçiler greve gidecek. Bazı güvenlik personeli ile valiz taşıyan işçiler, maaş artışı ve bazı kazanımlarının düzenlenmesi için greve yapacak.

Grev nedeniyle havaalanı hizmetlerinin aksayabileceği uyarısı yapıldı. Command Security Şirketi, greve gidecek işçilerin yerini başka çalışanlarla gidermeye çalışacak. İşçiler, çalıştıkları şirketin, greve gitmeleri halinde işten atılacağı tehdidinde bulunduğunu iddia etti. Şirketin CEO’su Craig Coy, iddiaların doğru olmadığını savundu. Yaklaşık 250 çalışanın greve gideceğini belirten Coy, ellerinden geldiğince yolculara hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Sendika yetkilileri, grevin ne kadar süreceğini bilmediklerini ve düzenleyicilerin (mevzuat) grevi engellemeyi beklemediklerini ifade etti. Delta Havayolları, Aviation Güvenlik Şirketi ile yaptığı görüşmelerde 35 bin müşterisinin grevden etkilenmemesi için gereken çalışmaların yapılmasını istedi. Ulaşımdan sorumlu Port Authority yetkilileri, havaalanında şirketlere bağlı olarak çalışan işçilerin saatlik ücretleri ve kazanımlarının düzenlemesi konusunda daha önce önemli adımlar attığı belirtildi. Grevin uzun sürmesi halinde havayolu şirketlerinin maddi zarara uğrayacağı uyarısı yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.