New York’ta yaşayan Türk yardımsever, sokaktaki insanlara yardım topluyor

New York’ta yaşayan Türk yardımsever, sokaktaki insanlara yardım topluyor

New York’ta yaşayan bir Türk, bir yandan sokakta yaşayan evsizlere giyecek ve yiyecek yardımında bulunuyor diğer yandan hasta kedileri tedavi ediyor. Yaklaşık 16 yıldır New York’ta yaşayan Hale Karabıçaklı, son zamanlarda soğuk havaya rağmen dışarda yaşayan evsizler için yardım kampanyası başlattı.

Tamamiyle kendi imkanları ile yardım toplayan  Karabıçaklı, hergün çocuğunu okula gönderdikten sonra, ilk iş olarak evinde beslediği hastalıklı kedilere ilaç verip, daha sonra sokakta yaşayan evsizlere çorba ve sıcak içecek dağıtıyor.

New York’un Queens şehrinde yaşayan Türk vatandaş, yoldan geçerken gördüğü evsizlerin üşümesine tanık olunca, yardım için kolları sıvamış. Hergün sabahın erken saatlerinde arabasıyla sokakları gezerek dışarda battaniyeye sarılmış veya bir alışveriş merkezinin köşesinde oturarak ısınmaya çalışanlara çorba, kahve ve battaniye dağıtıyor.

İlk olarak evinde bulunan fazla battaniye ve montları ihtiyaç sahiplerine dağıtan Karabıçaklı, yardım malzemelerini kendi parasıyla alıp, aracının bagajında muhafaza ediyor.

Bütün bunları yaptıktan sonra çalıştığı emlak ofisine giden Karabıçaklı, evi olmayan insanları her sabah ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Evisiz  insanlarla iyi bir ilişki kurduğunu belirten Türk yardımsever “İnsanlar genellikle, evsizlerden çekinir. Onlara çok yaklaşmaz ama ben onlara sıcak davranıyorum. Onlar yardımın yanısıra ilgiye muhtaç, bazen dakikalarca elimi tutup bırakmıyorlar. Bende onları bu şekilde teselli etmeye çalışıyorum.” dedi. Çok sayıda yardım malzemesine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Karabıçaklı, sosyal medya üzerinden insanlara ulaşarak, yardım kampanyasına destek topluyor.

EVİNDE HASTA KEDİLER İÇİN ÖZEL BİR ODA AYIRDI

Hale Karabıçaklı, yolda bulduğu veya barınaklarda bulunan bazı kedileri evine alıp, tedavi ediyor. Barınaklarda öldürme kararı çıkarılan kedileri tekrar kontrol ettiğini ve yaşama ihtimali olanları evine götürdüğünü ifade eden Karabıçaklı “Gün icinde araba kullanırken sürekli gözlerimle yolları tararım. Sokak hayvanı veya evsiz ararım. Sanırım bende alışkanlık oldu. Gördüğüm her yerde durup bagajımda hazır olanlardan veririm. Yaralı veya hasta hayvan bulursam kutuma koyup veterinere götürürüm. Bütün ilaç masraflarımı kendim karşılarım. Hayvanlar iyileştikten iyi bakmak şartıyla internette bulduğum uygun birine veririm.” diye konuştu. Evinde bir odayı sadece kedilere ayırdığını belirten Karabıçaklı, elindeki bütün imkanları kullanarak hayvanların tekrar sağlığına kavuşmasına yardımcı oluyor. İlaç masraflarınıda kendi imkanları ile karşılayan Türk yardımsever, kedileri yeni sahiplerine ulaştırmak için bazen saatlerce yol gittiğini ama bu zahmete severek katlandığını ifade ediyor. Şuanda evinde iki hasta kediye bakan Karabıçaklı, yardım konulardında kendisine destekte bulunan ailesine teşekkür ediyor.

TÜRKİYE İÇİN DE YARDIM TOPLADI

Kişisel olarak geçtiğimiz kasım ve aralık aylarında Muş’taki bir ilkokul için yadım etkinliği yapan ve Türk marketlerine, camilere, restoranlara kumbara koyarak topladığı bağışlarla 215 tane mont satın alarak Muş Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu’nun yardıma ihtiyacı olan öğrencilerine gönderilmesini sağlayan Hale Karabıçaklı, “Elimizin uzanabildiği herkese yardımcı olmak boynumuzun borcu.” diyor.

AYLARDIR DIŞARDA YAŞAYAN DAVİD HERGÜN KARABIÇAKLI’IN YOLUNU GÖZLÜYOR

Queens şehrindeki Sunnyside tren istasyonun altında yaşayan David Fox (62) hergün Hale Karabıçaklı’nın yolunu gözlediğini söylüyor. Maddi sıkıntılardan dolayı dışarda yaşamak zorunda kalan Fox, Türk hayırseverin getirdiği çorba ve yardım malzemeleri ile hayatını idame ettiriyor. Fox “İnsanların bir kısmı bize kötü davranırken, bir kısmının bize yardımcı olması bizi mutlu ediyor. Kimse isteyerek dışarda yaşamak istemez. Herkesin ayrı bir hikayesi var. O yüzden yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.