New York’ta ücretsiz hızlı Wi-Fi dönemi başlıyor

New York’ta ücretsiz hızlı Wi-Fi dönemi başlıyor

New York Belediyesi, dünyanın en büyük ücretsiz kablosuz internet ağı projesini hayata geçirdi.

New York’ta ücretsiz hızlı kablosuz internet (Wi-Fi) dönemi başlıyor. New York Belediyesi ile CityBridge şirketinin ortak bir projesi ile Temmuz ayına kadar şehrin 500 farklı noktasında Wi-Fi hizmeti verecek noktalar kurulacak.

New York’ta bugün 15. sokak ile 3. Cadde’de hayata geçirilen bedeva hızlı internet projesi kapsamında New York şehride toplam 7 bin 500 farklı noktasında hizmet verilecek. İnternet hizmeti verilecek noktalarda telefon ve tabletler, USB ile şarj edilebilecek. Ayırca Amerika içinde telefon aramaları da ücretsiz olacak.

Kamuya ücretsiz internet hizmeti daha önce birçok şehirde denenmişti. Ancak, internet hızlınını yavaşlaması nedeniyle projeler hayata geçirilememişti. CityBridge şirketi, New York’taki internetin saniyede 1000 megabit hızında yani, normal kablosuz internet hızının 10 katı olduğunu belirtti.

Bir önceki New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in projesi olarak bilinen ücretsiz hızlı internet, New York’un mevcut Belediye Başkanı Bill de Blasio tarafından hayata geçirilmiş oldu.

CityBridge şirketi Tekonoloji baş uzmanı Colin O’Donnell, proje ile New York belediyesinin, “Dünyanın en hızlı ve en büyük ücretsiz internet hizmeti” vereceğini söyledi.

Kablosuz internet hizmetinin New Yorklulara ekstra vergi maliyeti getirmeyeceği belirtildi. CityBridge’in hızlı internet için yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Sözkonusu proje, insanların özel bilgilerinin internet üzerinden paylaşılıp paylaşılmayacağı konusunda eleştiriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.