New York’ta sokakta öldürülen imamın cinayetinde önemli gelişme

New York’ta sokakta öldürülen imamın cinayetinde önemli gelişme

New York polisi (NYPD), Queens ilçesinde hafta sonu uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İmam Maulama Akonjee (55) ve Thara Uddin (64) olayı ile ilgili bir kişinin sorgulandığını belirtti.

Olayda hayatını kaybedenlerin Bangladeş asıllı Müslüman oldukları açıklanmıştı.

Polis, silahlı saldırının sebebiyle ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio yaptığı açıklamada, silahlı saldırının sebebini henüz ortaya çıkaramadıklarını belirtti. Belediye Başkan Blasio, “NYPD’nin olayın faillerini adalete teslim edeceğinden emin olduğunu” ifade etti.

Bölgede yaşayan bazı Müslümanlar, saldırının ‘nefret suçu’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Öldürülen İmam Akonjee’nin üstünde bin dolar nakit para olduğu ancak saldırgan tarafından alınmaması, ‘nefret suçunu’ gündeme getirmişti. 

Polis, kameralardan yaptığı incelemeler ve görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre, saldırganın robot resmini basın mensupları ile paylaştı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Ulusal İletişim Direktörü İbrahim Hooper, Queens’teki saldırıyı ‘Son yıllarda yerel bazda yöneticilere yapılan en büyük saldırı’ olarak değerlendirdi.

CAIR ve California Üniversitesi tarafından yayınlanan bir rapora göre 2015’te camilere 78 defa saldırı düzenlendiğine dikkat çekilmişti. CAIR, saldırıyı gerçekleştiren şahısla ilgili bilgi paylaşımında bulunan kişilere 10 bin dolar ödül vereceğini duyurdu.

Cumurtesi günü Queens’in 79. Sokak ile Liberty Caddesi’nde bulunan Ozone Park yakınlarında yerel saatle 14.00 sularında meydana gelen silahlı saldırıda İmam Maulama Akonjee (55) ve Thara Uddin (64) hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası bölgede yaşayan Müslümanlar protesto gösterisinde bulunarak, failin ortaya çıkarılmasını istemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.