New York’ta seçim öncesi güvenlik önlemleri arttı

New York’ta seçim öncesi güvenlik önlemleri arttı

8 Kasım’daki başkanlık seçimi öncesi ABD alarma geçti. Terör örgütü El Kaide’nin saldırı hazırlığında olabileceği belirtiliyor. Yarın koşulacak New York maratonu için de güvenlik önlemleri alındı.

New York polisi ve FBI’in terör birimi, tehdidin gerçekliğinin değerlendirildiğini bildirdi. İstihbaratın bir kesinliğinin olmadığını belirten yetililer, her türlü tehdidin ciddiye aldıklarını söyledi.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, tehdidin yeni olmadığını, bir kaç gündür araştırmaların ve hazırlıkların yapıldığını, ancak ne kadar geçerli bir tehdit olduğunun bilinmediğini açıkladı.

İç Güvenlik Bakanlığı is tehdidin detaylarıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Bir bakanlık yetkilisiyse, içeriden yapılacak bir saldırı ile ilgili endişelerin azalmadığını söyledi.

6 Kasım’daki New York maratonu için de sıkı önlemler var. Belediye Başkanı Blasio Maratonda çok sayıda polisin görev yapacağını bildirdi. Blasio, iki başkan adayının da seçim günü New York’ta olacağına da dikkat çekti.

Savunma Bakanlığı dahil bir çok devlet kurumunun bulunduğu Virginia eyaletinde de polis ve FBI irtibat halinde ancak bir tehdit uyarısı mevcut değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.