New York’ta okul servisleri kontak kapattı

New York’ta okul servisleri kontak kapattı

New York’ta  hizmet veren okul servis şoförleri kontak kapattı. New York’taki okullarda hizmet veren 8 binden fazla servis şoförü, yapılan yeni iş sözleşmesinden dolayı işsiz kalacakları endişesi ile greve gitti.

Sendika yetkilileri okullarla başka şirketlerin anlaşma imzaladığını bu nedenle kendi üyelerinin çalıştığı şirketlerin ise saf dışı bırakılmasını protesto ettiklerini söyledi. Yetkililer çalışanların iş garantisi verilene kadar grevin devam edeceğini söyledi. ORAK9913


New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise daha tasarruflu davranmak için bir çok şirketten teklif aldıklarını ifade etti.  

New York genelinde yaklaşık 152 bin öğrenciyi etkileyen grevden dolayı aileler çocuklarını kendileri almak zorunda kaldı. Yerel saat ile sabah 6.00’da başlayan grev gün boyunca devam etti. Velilerin bir kısmı kendi araçları ile çocuklarını okuldan alırken bir kısmı ise metro ve belediye otobülerini kullanmak zorunda kaldı.


Çocuğunu okuldan almaya gelen David Rothamen  greve giden şoförleri haklı bulurken, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’i ise olaya duyarsız kalmasından dolayı eleştirdi. Zaman Amerika’ya konuşan  Rothamen “ Otobüs şoförlerinin işi önemli bu yüzden onları destekliyorum. Milyon dolarlar kazanan Bloomberg’in şoförlerin ne kadar kazandığını bilmiyordur. Ama biz durumdan çok ciddi olarak etkileniyoruz. Günün ortasında işimizi bırakarak gelip çocuğumuz almak zorunda kaldık. Çok berbat bir durum.”şeklinde tepkisini dile getirdi.

Çocuğunu almaya gelen bir başka öğrenci velisi Christine Kathren’a grevin rahatsız edici bir durum olduğunu söyledi. İlk defa grevden dolayı çocuğunu okuldan almak zorunda kalan Kathren “ Şoförleri anlayabiliyorum. Gün ortasında okula gelip oğlumu almak zorunda kaldığım için işimi aksattım. Umut ediyorum ki bu grev daha fazla devam etmeden biter.”diye konuştu.

Okul yönetimi, ilkokul yaştaki çocuklarını almaya gelen velilere 30 günlük metro kartı verildi.

En son 33 yıl önce New York’ta yapılan şoför grevi yaklaşık 14 hafta sürmüştü.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/tRg5TQP4YsQ” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.