New York’ta eylemciler mağazaları işgal etti

New York’ta eylemciler mağazaları işgal etti

New York’un Staten Island bölgesinde, gözaltı işlemi sırasında 43 yaşındaki Eric Garner’ın boğazını sıkarak ölümüne yol açan polis memuru Daniel Panteleo hakkında da takipsizlik kararı verilmesine tepkiler devam ediyor.

Protestoların üçüncü gününde kalabalık bir grup şehirdeki bazı mağazaları işgal etti. Columbus Kavşağı’nda bir araya gelen eylemci grup sloganlar eşliğinde 5. Cadde’ye yürüyerek orda bulunan Apple mağazasını işgal etti. Müşterilerin dolu olduğu bir saatte mağazanın içine giren eylemciler yaklaşık 30 dakika boyunca slogan attı. Protestocular son olarak yere yatarak ölü taklidi yaptı.

Aynı eylemciler, bu sefer 34. sokakta bulunan Macy’s alışveriş mağazasına giderek orayı da belli bir süre işgal etti. Ellerinde dövizlerle mağazaya giren protestocular, burda da slogan attıktan sonra yere yatarak ölü taklidi yaptı. Mağaza çalışanlarının eylemcilere destek vermesi dikkat çekti. Daha sonra Times Meydanı’na doğru yürüyen göstericiler, ‘‘Adalet yoksa barış da yok’’, ‘‘Eric Garner için adalet’’, ‘‘Siyahların hayatları da önemli’’, ‘‘Irkçı polis istemiyoruz’’, ‘‘Ellerim havada, vurma’’ şeklinde sloganlar attı. Eylem boyunca New York Polisi’nin protestoculara herhangi bir müdahalede bulunmaması ise dikkat çekti.

New York’un yanı sıra binlerce Amerikalı aralarında Chicago, Washington, Boston, Cleveland ve Jacksonville’in bulunduğu büyük şehirlerde  protesto gösterileri düzenledi.

New York’un Staten Island bölgesinde 17 Temmuz’da gerçekleşen olayda Garner, polisin üzerine abanması ve boğazını sıkmasından dolayı kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.