New York’ta 21 yaş altına sigara yasağı geliyor

New York’ta 21 yaş altına sigara yasağı geliyor

New York’ta 21 yaş altındakilere sigara satışı yasaklanıyor. Belediye Meclisi’nde Çarşamba günü alınan kararla sigara satın almak için 18 olan yaş sınırı 21’e yükseltildi.

New York Belediyesi’nin aldığı kararla kentte  21 yaş altındakilere sigara satışı yasaklanıyor. AP’nin haberine göre New York bu kararla sigara satışı için gerekli yaş sınırını artıran en büyük kent oldu. Tasarıyı kent meclisi gündemine getiren Belediye Meclisi Üyesi James Gennaro, “Bu düzenlemeyle çok sayıda hayat kurtulacak.” dedi. Anne ve babasını sigarayla bağlantılı hastalıklar nedeniyle kaybettiğini söyleyen Gennaro, “Ben bununla yaşadım, gördüm. Fakat, kendimi şimdi iyi hissediyorum.” dedi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg , “Sigara bağımlılığı bir gencin sigarayı denemesinin ardından başlayabiliyor. Bu nedenle gençlerin sigaraya alışmasını en başından durdurmamız gerek.” dedi.  Tasarının uygulanabilmesi için Bloomberg tarafından 30 gün içinde imzalanması gerekiyor. Yasak, imzadan 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Geçtiğimiz aylarda Hawaii ve Massachusetts’te de yaş sınırı 21’e yükseltilmişti.  ABD genelinde ise 18 yaşından büyükler sigara satın alabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.