New York Başkonsolosluğu önünde HDP protestosu

New York Başkonsolosluğu önünde HDP protestosu

HDP milletvekillerinin tutuklanması New York Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Halkın Demokratik Kongresi (HDK)  ile Amerikan Kürt Derneği (AKA) tarafından düzenene protestoda HDP bayraklı bir grup başkonsoluğun hemen karşısındaki kaldırımda toplanarak ‘Fazişme karşı omuz omuza’ ‘Türk fazişme son’, ‘Katil Erdoğan’, ‘Diktatör Erdoğan’, ‘Kadın katilleri’, ‘Özgürlük katilleri’ şeklinde sloganlar attı.

Hükümet ve AKP karşıtı sloganlar atıp, döviz ve pankartlar taşıyan protestocular, gözaltına alınan ya da tutuklanan HDP’li yöneticiler ve milletvekillerinin serbest bırakılmasını istedi.

Hükümetin 15 Temmuz darbe girişimini kılıf olarak kullanıp, kendilerinden olmayan her kesime karşı bir kıyım başlattığını savunan grup, yaptıkları basın açıklamasında, “Seçimle işbaşına gelmiş milletvekillerinin ve parti üyelerinin bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Uluslararası toplumu faşizme karşı dayanışmaya çağırıyoruz. Tüm baskı ve yıldırma çabalarına karşın, Erdoğan ve yandaşları amaçlarına ulaşamayacak. HDP Türkiye’nin en büyük umududur” dedi.

Protestocular ile konsolosluk önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan 4-5 kişilik başka bir grup arasında zaman zaman sözlü sataşmalar ve küfürleşmeler de yaşandı.

New York Polis Departmanı (NYPD) protesto bölgesinde olay çıkmaması için güvenlik önlemleri aldı. HDK’li grup daha sonra basın açıklaması yaparak dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.