New Jersey’in ünlü televizyon programında ‘Hizmet Hareketi’ konuşuldu

New Jersey’in ünlü televizyon programında ‘Hizmet Hareketi’ konuşuldu

New Jersey televiyonunda hizmet hareketi konuşuldu. Amerika’nın ünlü PBS kanalında da yayınlanan Caucus tv programında ’21. yüzyılda rasyonel din’ masaya yatırıldı. Programa katılanlar mensubu oldukları din konusunda bilgilerini paylaştılar.

New York merkezli Ortak Değerler Birliği (AFSV) Direktörü Alp Aslandoğan, Hizmet Hareketi’ni anlattı.

Ünlü televizyon programının bu haftaki konusu ’21. yüzyılda rasyonel din’ oldu. Programda din tabirinden yola çıkarak, din nedir, nasıl anlaşılmalıdır, hele de 21. yüzyıl gibi teknolojinin devrim geçirdiği bu dönemde nasıl olmalıdır gibi bir çok soru tartışıldı.

Programın sunucusu Steve Adubato, “Çağımızda rasyonel olan bir dine inanmak söz konusu mudur?” sorusu üzerine Alp Aslandoğan’a Hizmet Hareketi’nin nasıl başladığını sordu. Aslandoğan, “Hizmet Hareketi Fethullan Gülen tarafından 1960’lı yıllarda, Türkiye’de başlatılan ve tüm insanlığı içine alan bir harekettir. Türkiye’deki Müslümanlarla başlamış uluslararası bir diyalog hareketidir. Bu hareketin temelinde her insana gidecek bir yol vardır ve bu hareketin büyümesi için toplu hareket etmeliyiz. Bu uluslararası ve kültürel bir diyalogdur” cevabını verdi.

Dinlerin tutuculuğundan bahsedilen programda bir çok din yalnızca kendi ülkesinde büyüyor, birçok dine mensup kişiler tapınaklarını kullanmıyor, dinlerin tutucu olması insanları uzaklaştırıyor derken, sunucu Steve Adubato İslam’ın tutucu olup olmadığı sorusunu Alp Aslandoğan’a yöneltti.

Aslandoğan soruya, “Her din önce dürüst ve bütünsel olmalıdır, dini anlamak istiyorsak, Allah’ı anlamak istiyorsak bunu tam anlamalıydı araştırmalıyız. Dini sorgularken samimi olmazsak ve yalnızca belli kısımlarını anlayıp gerisini araştırmazsak, o zaman dini ihtiyaçlarımız dahilinde kullanmış oluruz” diyerek cevap verdi.

Aslandoğan’dan sonra sunucu Adubato sözü Dini ve İnsanı Anlama Merkezi’nin Kurucusu Stephen Ollendorf’a verdi. Stephen Ollendorf, “Hizmet Hareketini’ bildiğini, gerçekten inanılmaz derecede büyük bir hareket olduğunu, okul ve eğitim sistemlerinin çok etkileyici, özellikle Türkiye’de büyük etkisi olduğunu”söyledi. Stephen Ollendorf, Alp Aslandoğan’ın sözlerini de takdir etti.

Write a comment

1 Comment

  1. Yucel November 4, 15:21

    Oncelikle PBS kanalina ve Alp beye tesekkurler.Islami en guzel sekilde anlatip temsil ettikleri icin.Sizin durusunuz bu oldukca dunyadaki haset duygusu ve cikarlari olanlar catlayacak insh.

Only registered users can comment.