Müslüman karşıtı Amerikalı, Hristiyan Arap komşusunu öldürdü

Müslüman karşıtı Amerikalı, Hristiyan Arap komşusunu öldürdü

Oklahoma’nın Tulsa şehrinde ırkçı bir Amerikalı, Müslüman sandığı Lübnan asıllı Hrıstiyan birisini öldürdü.

Olay Tusla şehrinde yaşanırken, Halid Jabara (37) evinin yakınlarında komşusu tarafından vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre talihsiz Jabara, posta kutusundaki mektupları  alırken bir tarafta da annesi ile telefonda konuştuğu esnada komşusu Stanley Vernon Majors’ın (61) silahından çıkan kurşunlara hedef oldu.

Cuma günü gerçekleşen olay sonrası zanlı Majors’ın birinci dereceden cinayetle suçlanması bekleniyor.

Jabara vurulmadan önce annesi ile telefonda görüşürken, komşularının silah edindiğini ve güvenliğinden endişe ettiğini söylediği öğrenildi.

Polis raporlarına göre anne Haifa Jabara daha önce komşusu Majors’ın arabalı saldırısına maruz kalmış ve yaralı kurtulmuştu. Kayıtlara göre, katil zanlısı, eylül ayında mahallede gördüğü kadının üstüne araba sürmüş ve yaşlı kadını hastanelik etmişti. Polis bunun üzerine saldırganı gözaltına almıştı. Majors mayıs ayında hapishaneden kefaletle tahliye edilmişti.

Jabara ailesi Lübnan’dan gelen Ortodoks Hıristiyan göçmen. Fakat aile için kabus Haifa ve kocasının 2011 yılında taşındıkları mahallede başladı. Yeni komşuları Majors, onlarla alay etmeye ve onlara “Müslümanlar” “kirli Arap’lar”, “pis Lübnan”, “Aye-rabs” şeklinde hakaretler ettiği ifade edildi.

Haifa Jabara ırkçı komşusunun ayrıca mahalleye yeni taşınan siyahi bir Amerikalı adama da etnik içerikli hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Jabara şöyle devam etti:

“O bize her zaman en ağır ifadelerle hakaret etti; Sizi pis Araplar, defolun buradan vs. Ben geceleri eve geldiğimde o haykırarak bana bağırıyor, ölüm tehdidinde bulunuyor ve beni korkutuyordu.”

Maktül Halid Jabara, Majors’ın silahlandığından haberdar olduktan hemen sonra polisi arayıp durumu polise iletti. Ancak polisin “Yapabileceğimiz bir şey yok” demesinden birkaç dakika sonra vuruldu. Aile üyeleri tehlike gözle görülür, elle tutulur hale gelmesine rağmen katilin durdurulamamasının hayal kırıklığını yaşıyor.

Halid’in kardeşi Victoria Jabara Williams, Facebook’ta yazdığı mesajda “Ailem yıllardır bu adamın nefretinin hedefi olarak ölüm korkusuyla yaşadı” dedi. Mesajda şu detaylar yer aldı:

“Anneme saldırmasının üzerinden bir yıl bile geçmeden geçen mayıs ayında bizim tüm itirazlarımıza rağmen serbest bırakıldı. Üstelik hiçbir şart koşulmadı engel konulmadı, ne ayak bileğine monitör, ne uyuşturucu / alkol testi, hiçbir şey!.. Kardeşimizin ölümü önlenebilirdi. Bu adamın tehlikeli biri olduğu biliniyordu. Kanuni takip olmadan serbest bırakılmamalıydı. Üstelik direk gelip yanımızdaki eve yerleşti, uzaklaştırma bile uygulanmadı!”

The Times haberine göre, eski bir Los Angeles sakini olan Majors şiddete meyilli ve sabıkası oldukça kabarık; silahla ölümcül saldırı ve tehdit etme gibi suçlardan 2012 yılında mahkum olmuş.

Jabara ailesi 2013 yılında Majors’a karşı mahkemeden bir kısıtlama kararı çıkartmayı başardı. Ancak taciz ve saldırılardan kurtulamadı. 2015 Mart ayında zil zurna sarhoş iken maktülün yaşlı annesini öldürmekle tehdit etti ve ırkçı hakaretlerde bulunduğu için tutuklandı.

Mağdur ailenin komşusu ve sözcüsü Rebecca Abou-Chedid, “Bu benim için sadece başarısız bir sistem gibi görünüyor. Bir ailenin güvenliğini sağlayamayan bir sistem işleyen bir sistem değildir. O araba ile yaşlı komşumuzu ezmeye kalktığında da mağdure üzerinde koruma vardı!.. Ne hissedeceğimizi ve nasıl hissedeceğimizi dahi bilemiyoruz? ”

Bu hadise üzerinde yorum yapmak isterseniz, salı günkü suç ve mahkemeler yorumlar bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Photo by tom_bullock

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.