Irkçılığa karşı tepkiler rektörü istifaya götürdü

Irkçılığa karşı tepkiler rektörü istifaya götürdü

Missouri Üniversitesi’nin Rektörü Tim Wolfe kendisine yönelik tepkiler ve protestoların artması sonucu bu sabah istifa ettiğini açıkladı.

Wolfe sabah saatlerinde mütevelli heyetiyle özel bir görüşmek yaparak görevinden ayrılmak istediğini söylediğini belirtti.

Missouri Üniversitesi’nde dönem başından beri ırkçılıkla ilgili olaylarda Wolfe’un durumu yeterince iyi idare edemediği yönünde şikayetler vardı.

Son olarak okulun Amerikan futbol takımındaki Afrika kökenli Amerikalı öğrenciler Wolfe istifa etmediği sürece maçlara çıkmayacaklarını açıklamış, üniversitenin bir öğrencisi de açlık grevine başladığını söylemişti. Bu arada bazı öğretim görevlileri de öğrencilerine hak vererek Wolfe’un istifasına kadar derslere girmeyeceklerini belirtmişti.

2014 Ağustos’unda Michael Brown’un beyaz bir polis tarafından vurulmasına yönelik üniversite yönetiminin bir açıklama yapmaması öğrenciler tarafından protesto edilmişti.

Yapılan açıklamalarda okulda özellikle Afrika kökenli Amerikalı öğrencilere yönelik ayrımcılık yapıldığı, akademik başarılarının gözardı edildiği ve sistematik olarak yok sayıldıkları belirtilmişti.

Ekim ayının başında bir öğrencinin kürsüye çıkıp ırkçı açıklamalar yapmasıyla alakalı olarak öğrenciler rektörün arabasının önünü kesmişti. Ancak Wolfe öğrencilerin yaptığı çağrıya sessiz kalıp, olay hakkında bir işlem yapmamıştı.

Üniversitenin tuvaletlerinden birine gamalı haç çizilmesi konusuyla alakalı da rektör ve öğrenci grupları arasında yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.