Irkçı müdürün konuşmasına büyük tepki

Irkçı müdürün konuşmasına büyük tepki

Atlanta’ da bulunan TNT Academy isimli özel okulun mezuniyet töreninde okul müdürünün sarfettiği ırkçı cümleler yüzünden tamamlanamayan törenin görüntüleri Amerika’ da sosyal medyayı salladı.

Okul müdürü Nancy Gordeuk mezuniyet törenini yanlışlıkla erken bitirmesi ve yaptığı hatayı farkederek toparlamaya çalışırken olaya kızan davetlilerden bazılarının  konuşmayı dinlemeyerek salonu terketmesine sinirlenerek “ Hayatımda gördüğüm en saygısız insanlar, konuşmayı dinlemeyerek saygısızlık yapıyorsunuz, salonu terkedenlere bakın sadece siyahlar” cümlelerini kurdu.

Bu konuşmasından sonra ise salonda büyük şaşkınlık yaşandı. Davetliler ve o sırada sahnede bulunan derece yapmış siyahi öğrenciler töreni protesto ederek dışarıya çıktı. Bazı öğrencilerin ellerindeki diplomaları ve şapkalarını sahneye attığı görüldü.

Olaydan sonra binlerce kınama mektubu alan okul müdürü Gordeuk, velilere gönderdiği email ile özür diledi. Olay sırasında cep telefonları ile çekilmiş görüntüler ise sosyal medyada hızla yayılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.