Massachusetts ve Rhode Island, Soma için taziye yayınladı

Massachusetts ve Rhode Island, Soma için taziye yayınladı

ABD’nin Massachusetts ve Rhode Island eyaletleri, Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için birer taziye mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajlarda madende yaşanan kazaya dair bilgi verilirken, felaketin Türkiye’de şu ana kadar gerçekleşen en ölümcül maden kazası olduğu ifade edildi.

MA resol
Rhode Island Eyaleti temsilcileri tarafından yayınlanan mesajda, “Rhode Island Eyaleti temsilcileri Soma’daki patlamada hayatını kaybedenlerin ailesi ve arkadaşlarına taziyelerini sunuyor.” denildi. Massachusetts milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada ise “Bu büyüklükteki trajediler coğrafi sınıları aşıyor, Massachusetts milletvekilleri olarak olayda hayatını kaybeden ve yaralanan madencilerin sevenleri tarafından yaşanan derin üzüntüye paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Rhode Island Eyalet Mecilisi tarafından yayınlanan taziye mesajında Amerikan Türk Birlikleri Koalisyonu’nun (CTAA) yardım çabalarından övgüyle bahsedildi. Taziye mesajlarının birer kopyası Amerikan Türk Birlikleri Koalisyonu ve Massachusets Türk Kültür Merkezi’ne gönderildi.

ABD’nin Louisiana Eyalati de geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden madenciler için taziye mesajı yayınlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.