Maryland’te sürücüye silah çeken polis 45 yılla yargılanacak

Maryland’te sürücüye silah çeken polis 45 yılla yargılanacak

ABD’nin Maryland eyaletinde görevli bir polis memuru, aracını uygunsuz park eden vatandaşın başına silah dayadığı gerekçesi ile açığa alındı. Polis, 45 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Polis memuru, birinci dereceden ‘fiili saldırı ve görevi kötüye kullanmak’ suçlarından yargılanacak. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde Maryland’ın Prince George Bölgesi’ne bağlı emniyet müdürlüğünde görevli Jenchesky Santiago, kuzeninin evine gireceği sırada aracını yanlış yere park eden William Cunningham’a uyarılarda bulunarak, arabasına binmesini istiyor. Cunningham ise arabasına binmemek için direniyor. Bu sırada polis, Cunningham’ın başına silah dayayarak, ‘aracına hemen binmesi’ gerektiğini tekrarlıyor. Polise karşı herhangi bir mukavemette bulunmayan siyahi Amerikalı, ağır adımlarla arabasına gidiyor. Polis, şahsı itekleyerek ve başına silah dayayarak küfürlü ifadeler kullanmaya devam ediyor. Görüntülerde Cunningham, polisin başına silah dayadığını söylüyor. Prince George Polis Departmanı tarafından yayınlanan görüntülerden sonra polis açığa alınıyor.

2014 yılının Mayıs ayında gerçekleşen olay sonrası açıklamada bulunan polis şefi Mark Magaw, “Santiago’nun davranışı aşikar bir şekilde korkunç. Polis şefi olarak gördüğüm en korkunç olay.” ifadelerini kullandı.

Polis ile ilgili dava 6 Ocak 2016’da karara bağlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.