Köy imamı, New York’ta rock konseri verdi

Köy imamı, New York’ta rock konseri verdi

Rockçı imam olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, New York’taki konser turuna bu yıl da devam etti. Kaş’ın Pınarbaşı Köyü Camii imamı olan Tüzer, New York’taki Drom adlı kulüpte sahne alarak ilahi parçaları rock müziği eşliğinde söyledi.

Yaklaşık 1,5 saat boyunca sahnede kalan imam Tüzer’e, Yahudi, Ermeni, Hristiyan ve Müslüman müzisyenler eşlik etti. Konser sonrası açıklamada bulunan Ahmet Muhsin Tüzer, grubunda farklı dinlerden insanların yer almasının, New York’taki ikinci konserine farklı bir boyut kazandırdığını belirtti.

Müzik grubunda farklı etnik ve dinlere mensup insanların olmasının önemine dikkat çeken Tüzer, “İşin başından beri savunmuş olduğum ve insanlara vermek istediğim mesajın aslında bugün çok güzel örneğini yaşadık.” dedi. Herkesi “Allah’ın bir tecellisi” olarak gördüğünü belirten Tüzer, “Kendi gönlümde onları tevhid eyleyen bir insanım.” şeklinde konuştu.

İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayında New York’ta sahne alan Tüzer, yeni bir akım olan ve meditatif olarak nitelendirilen ”Drone” müziği ile sahneye çıkmıştı. Tüzer Ezan, Sela ve Kuran’dan farklı sureler okuyarak konserine devam etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.