‘Kötü’ okullarda çalışmayı kabul eden ‘iyi’ öğretmenlere ek maaş

‘Kötü’ okullarda çalışmayı kabul eden ‘iyi’ öğretmenlere ek maaş

Tennessee, eyaletteki eğitim seviyesi düşük okulların başarısını artırmak için kolları sıvadı. Milli Eğitim yetkilileri, bu okullarda görev yapacak öğretmenlerin maaşlarına katkı yapmayı planlıyor.

Problemli okullarda çalışan öğretmenleri ödüllendirme fikri Tennessee Eğitim Bakanı Kevin Huffman’dan geldi. Yeni plan, öncelikli bir okula transfer olmayı ve orada iki yıl kalmayı kabul eden öğretmenlere 7 bin dolar, söz konusu okullarda halihazırda çalışan öğretmenlere ise ilave bir yıllık anlaşma imzalamaları durumunda 5 bin dolar ek ücret vermeyi öngörüyor.

Mevcut sistemde tecrübeye ve eğitim kariyerine göre maaşlandırma yapılırken, ilk defa uygulanacak yeni sisteme göre öğretmenlerin performans ve liyakatları alacakları maaş için belirleyici unsurlar olacak.

Yeni plan Nashville, Memphis, Hamilton, Hardeman ve Knox County’daki okulları kapsıyor. Öncelikli okullar ise eyaletteki  eğitim kalitesi en düşük yüzde 5’lik bir grubu oluşturuyor. İlave ücretler, değerlendirmelerde ve geri dönüşümlerde en yüksek puanları alan ve öğrencilerin test başarılarını artıran öğretmenleri kapsıyor olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.