Korkulan olmadı ‘tarihi kar fırtınası’ ucuz atlatıldı

Korkulan olmadı ‘tarihi kar fırtınası’ ucuz atlatıldı

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini beklendiğinden daha az etkileyen kar fırtınası sonrası hayat normala dönüyor. Kar yağışının 1 metreye kadar ulaşacağı tahmin ediliyordu. Ancak New York’taki kar kalınlığı 20 santimetrede kaldı.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York’ta araçların trafiğe çıkma yasağının kaldırıldığını duyurdu. Vali Cuomo, insanların her ihtimale karşı yolların tam olarak temizlenmesinden sonra dışarı çıkmasını istedi. New York’ta otobüs ve metro seferleri yerel saat ile 09.00 da normale döndü.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, fırtınanın şehirde çok etkili olmaması sayesinde hayatın normale dönmeye başladığını söyledi. Ekiplerin en sert fırtınaya göre hazırlık yaptığını belirten Blasio, “Güvenlik, özür dilemekten daha iyidir. Biz bütün önlemlerimizi almıştık. Gece boyunca çalışmalarını devam ettiren bütün ekipleri tebrik ediyorum.” dedi.

New Jersey Valisi Chris Christie, bazı otobüs seferlerinin 10.15 itibariyle tekrar başladığını açıkladı. Vali Christie, sürücülerin trafikte dikkatli olmalarını istedi.

Fırtınanın en çok etkilediği Massachusetts eyaletinde ise kar kalınlığı ortalama 30 santimetre olarak ölçüldü. Yetkililer otoyolların kısa sürede açılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

METEOROLOJİ UZMANI ÖZÜR DİLEDİ

Meteoroloji uzmanı Gary Szatkowski, kar fırtınası ile ilgili yaptığı yanlış tahminden dolayı özür diledi. Twitter hesabından açıklamada bulunan Szatkowski, “Birçok karar vermek zorunda kalan yetkililerden ve kamuoyundan çok özür dilerim.” ifadelerini kullandı. Fırtına nedeniyle 7 binden fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi.

OKULLAR YARIN AÇILIYOR

Kar yağışının beklendiğinden daha az yağması nedeniyle eğitime aran veren okullar yarın tekrar açılıyor. New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde dün acil durum ilan edilmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.